Arkiv

Dilma signerer utvidelsen av BR-304 den 23.januar

Dilma signerer 23.januar arbeidsordren for å utvide BR-304 etc.

President Dilma Rouseff vil signere kontraktene for arbeidet med å utvide BR-304, den 23.januar 2014 i forbindelse med at hun besøker Natal for å kunne foreta den offisielle innvielsen av den nye stadion Arena das Dunas.rekkefølgen av tjenesten duplisering av BR-304 23. januar i den kommende julen til innvielsen av den Arena das Dunas. Budsjettet er på R $ 233 millioner og inkluderer arbeidet på motorveien og duplisering av en 16 kilometer lang strekning, en ny viadukt og åpningen av 21,7 kilometer fra Viaduto Trampolim da Vitória, til Parnamirim og krysset til  BR-226.Tidlig prognose her er at arbeidet skal være ferdig andre halvdel av februar.

Nasjonale Department of Transportation infrastrukturen (DNIT) som er ansvarlige for arbeidet på BR-304, skal også starte i år flere arbeid på på BR-101, som f.eks. konstruksjon av seks viadukter, en undergang (grøft) for tilgang til Avenida Maria Lacerda Montenegro, i tillegg til utvidelse av den marginale strekningen mellom Ponta Negra viadukten og avkjørselen mot Pium i Parnamirim. Innleverings-fristen av anbud på prosjektene er satt til 26 februar.

For arbeidet på BR-304 ble selskapet hyre Gaucho SBS prosjektering.  Ifølge DNIT, skal det bygges åtte viadukter og tre av dem blir til rundt Macaíba. En av dem blir endret for rundkjøringen med bl.annet for tilgang til kommunene mot Natal-Macaíba. Såvil  en andre viadukt bygges et sted i skjæringspunktet mellom Avenida Jundiaí (første Macaíba avkjørsel). Videre en ved inngangen til byen som gir deg tilgang til rådhus-områdett, en tredje overgang vil være ansvarlig for tilførselen mot Geraldo Melo Avenue/Street Severino Galdino Ribeiro til motorveien.

Man skal installere fem andre viadukter som er planlagt for strekningen foran rundkjøringen mot Macaíba, til å forbinde  marginale BR også langs den rette strekningen mot Tabajara. Ifølge regionale Superintendent for DNIT, Walter Fernandes, så bør alt nå ligge tilrette for enproblemfri gjennomføring av prosjektene. «Nesten hele motorveien er innenfor området for DNIT domenet,» sier han.

Ifølge Richard, vil arbeidet på BR-304 bringe mer sikkerhet og gi større flyt for trafikken i denne regionen. «Duplisering og justeringer mot Tabajara vil bidra til en nedgang i antall ulykker med dødsfall og vil forbedre trafikk bildet radikalt, som i dag er temmelig komplisert,» sier han.

Også PRF sier i en kommentar at endringen av BR-304 garantert vil sette ned antallet av stygge dødsulykker på denne strekningen, som de mener er en av de mest farefullei hele RN, da man her registrerte flere dødsulykker i trafikken hvert år, samt at det var et stort antall med alvorlige skader her.

DNIT vil også leie et selskap for å kunne gi rådgivning og veiledning av arbeidet på BR-304. Med kostnader anslått til R $ 8 millioner, er budgivning blitt åpnet på 3 .januar og innleveringsfristen på dette anbud er planlagt til 24.januar, med en  elektroniske budgivning (oppmøte).

 

Pakke med arbeider for BRs-101 og 304

Hva skal gjøres?

Rett doble BR-304 fra Tabajara (16 km) og bygging av viadukter og endre trafikk mønsteret for hele denne strekningen.

Utvidelse: 21,7 km

Utdrag: viadukten Trampolim da Vitória mot Parnamirim, før krysset av BR-304 og med BR-226 for forbindelse mot Mossoró

Bygging av seks viadukter og undergang (grøft), for marginale ekspansjon og drenering mellom Ponta Negra viadukten og Portico.

Utdrag: Fra Ponta Negra viadukten til veien som fører til Pium i Parnamirim

Videre så er det en rekke andre større endringer og bygging av nye viadukter i hele området i Stor-Natal, for at man skal kunne endre/forbedre trafikk flyten i hovedstads-området – noe som i høy grad har vært etterlengtet i lengre tid?

Her på gjerdet i morgensolen, så er vi ikke akkurat plaget med for mange viadukter og motorveier rundt oss, men vi har uttalt mangt et «stygt ord» når det gjelder rush-trafikken her i Solskinnsbyen – den er heller tilbesvær – enn til nytte dessverre.

Men over til frokostkurven og all frukten og herlighetene – proppfullt av vitaminer og mineraler og ikke alt for meget med kalorier heldigvis. I Norge er det ikke så lett å fråtse i nydelig frukt som man kan gjøre her i Natal – så hvorfor ikke kose seg i de periodene når man er her nede?

Ha en fortsatt trivelig uke alle sammen!

 

135563