Arkiv

Banditter sprengte mini-bank. (og resten av banken)

Innlandet i Rio Grande Norte begynte det nye året slik som i 2013: , med stadige sprengninger av minibanker hos bank-filialer. I går var turen kommet til  São José de CampestreDer tungt væpnede banditter sprengte bank-filialen og skjøt tilbake mot politiet uten blir forfulgt. MP (militærpolitiet) leter nå etter en metode for å endre denne situasjonen og har også endret sine rutiner for patruljer i området. Hele bankfilialen strøk med når skurkene sprengte minibanken inne i lokalene til banken.

Etter media å dømme så fikk ikke bandittene med seg pengene i minibanken denne gangen og tidlig onsdag kveld (15), rundt kl 19:30 ble tre mistenkte arrestert under en felles aksjon av gruppen Grupo Tático de Nova Cruz og lokale politi myndigheter i regionen. Marcos Antonio Lopes, 30 år, Victor Alexander de Siqueira Magalhães, 25 år og Marcos Antonio Lopes. 30 år, ble arrestert og sendes til politi- stasjonen i Monte Alegre.

I tillegg til arrestasjonene, ble ifølge informasjon fra Grande Fernando Tavares, det også beslaglagt en pickup Hilux sølvfarget, med skilter TGJ – 6717, som var forlatt etter konfrontasjon med polititjenestemennene, i distriktet mellom Lagoa og Monte Alegre og i Toyotaen ble det funnet objekter som ble brukt i banken. Fenghetter og sprengstoff ble funnet inne i kjøretøyet. Politiet fant også til slutt en pose med ammunisjon til cal.12 hagle, cal 45 og cal.38 gjemt på et annet sted.

Politiet er nå i ferd med å endre taktikken for å sette en stopp for disse nattlige bank-uttak av kontanter i bankfilialene og den nye aksjonsgruppen var i aksjon for første gang den natten.

Vi her i morgensolen på gjerdet vårt i «bushen» er også temmelig lei av å lese om disse uttakene som ofte ødelegger verdier verd langt mere enn de kontantene som skurkene stikker av gårde med? Vi gremmes og retter heller agendaen vår over på frokost-kurven som som alltid har et variert innhold av flott frukt og annet snadder – ja også med kald drikke da selvfølgelig.

135591