Arkiv

VISA-smart!

 

 

NB!

Det har igjen kommet oss for øre at noen har kommet til Natal med helt nye VISA-kort og som plutselig ikke virker her nede. Dette har vi skrevet om tidligere, men problemet dukker opp fra tid til annen og alltid med at folk skal bruke et nytt VISA-kort som de har fått i erstattning for utgåtte kort, mens de var hjemme. Tidligere så viste det seg at det var magnet-stripen på nye kort som var problemet, da enkelte banker ikke la inn noe data på denne, da dette kortet hadde et chip – noe som banken anså som mye sikrere. Det er jo sant – men – enda så finnes det mange steder man ikke kan betale med et VISA-kort som kun har chip-aktivasjon.

Husk derfor å sjekke kortet med banken før du forlater gamle landet og forviss deg om at magnetstripen fungerer! Nå påstås det også at man har vært borte i tilfeller hvor et et nytt VISA-kort med bare chip, heller ikke funker i Brasil? Uansett så er det lurt å få avklart dette før avreise hjemmefra  og det er også lurt å ha med seg et «reserve-kort» eller to? Kjedelig å stå uten kort som fungerer og banken er flere tusen kilometer unna.

En helt annen ting er hvis man f.eks. nylig har vært en tur i et annet land enn Brasil tidligere og aktivisert en landsperre  for alle andre land, enn nettopp dette landet – da er det jo ikke så rart at kortet ikke virker i Natal? Husk å sjekke dette og sett land-sperren på andre land enn Brasil.

Helt til slutt et godt råd; Om du betaler med VISA eller MASTER så husk å ikke betale i norske kroner, men kun i lokal valuta (BRL-reals i Natal). Betaler du i norske kroner på f.eks. restaurangen eller supermarkedet, så setter stedet selv en vanvittig dårlig valuta-kurs og du taper penger, mange penger.

Nå gjelder jo disse tingene/tipsene også i andre land enn Brasil, så lurt å være føre var , før du reiser noe sted i verden.

VISA