Arkiv

105 ekstra flyavganger/ankomster i Natal er godkjent under VM 2014.

Brasilianske flyselskaper har fått godkjent i alt 105 ekstra flybevegelser på flyplassen under VM 2014 av luftfartsmyndighetene. (ANAC) Tilsammen i hele Brasil er det ca. 80.000 endringer i rutenettet i forbindelse med vm 2014. Myndighetene sier i en kommentar til media, at det etterhvert vil komme endel endringer i de nåværende planene, etter som flyselskapene kartlegger interessen for rutene sine.

Luftfarts-bedrifter må selv vurdere om de trenger noen justeinger sier ANAC og allerede i neste uke regner man med å få inn ytterligere søknader om endringer i rutenettet i hele Brasil under Copa.. Hvis du klarer endringene, hvis jeg kan forhandle passasjer. Ellers kan du angi nye ordrer. «Vi håper at ved neste uke, de kommer med nye forespørsler for endring», sier direktør-presidenten i Anac, Marcelo Guaranys, under et intervju i Brasilia. Ifølge presidenten i ANAC er det i alt 25 flyplasser som får de største bevegelsene  pga behovet til de 12 vertskapsbyene. De 13 ekstra er de som supplerer de 12 med at de ligger innenfor en radius på 200 km. sier han.

Flyplassene vil også være koordinert av luftfarts-byrået  INFRAERO, sier inspektøren  Infraero i Rio Grande do Norte Rob Vieira, som er ansvarlig for administrasjon av Augusto Severo flyplassen, forklarte at siden sist onsdag (15), har programmer for ekstra flyreiser eller ikke planlagte bevegelser for perioden mellom 6 juni og juli 3 begynt å bli vurdert enda, vedrørende bruken av denne flyplassen under VM. Det er litt tidlig i planleggingsfasen til å kunne si noe om dette spørsmålet enda opplyses det.  «Normalt vi har 53 daglige avganger, inkludert ankomster og avganger, med et opplag på 8 tusen mennesker. I løpet av juni/juli øker som vanlig antallet passasjerer vanligvis med 20% og i år bør økningen være mye større «anslår han. I tillegg til flyplassen Augusto Severo vil Natal måtte stole på at den nye flyplassen  Guvernør Adams Aluízio  i São Gonçalo do Amarante, blir åpnet som planlagt i mai 2014.. Etterspørselen for fly-bevegelser til  hovedstaden skal deles mellom de to fly-terminalene under fotball VM.

 

Natal-Guarulhos ruten var blant de fire mest etterspurte av brukerene og må antagelig ha en økning på 105 flyreiser. Like under ligger rutene : Brasília-Guarulhos, Fortaleza-Santos,  Dumont-Guarulhos og Campinas. Den store tilstrømmingen til Natal, skyldes i hovedsak den store hotell kapasiteten i byen og får derfor den største tilstrømmingen i NordØst området pga dette faktum. I tillegg har vi fått en av de vakreste stadionene i Brasil og det faktum at Natal alltid har vært et etterspurt turistmål generellt.

Inspektøren i  Infraero i RN, vurderer at mesteparten av flyreiser må gå gjennom Guarulhos (São Paulo), fordi det her vil  være en betydelig inngangsport for internasjonale flyreiser. »

I solskinnet her på gjerdet vårt ute i det grønne, så går diskusjonen friskt om hvordan de to flyplassene skal dele trafikken mellom seg når trafikken øker så formidabelt som venter før – under – etter VM 2014. Begge flyplassene har kun en rullebane hver, noe som begrenser flybevegelser når det er «rush-trafikk» i luften og sett fra passasjerenes ståsted, så er det kanskje bare bra å få litt «mere luft» ved at man sprer trafikken over to nærliggende flyplasser. Kanskje best å se ekstra nøye på billettene om man ankommer Natal i den perioden, slik at om man har noen som skal møte dere; er sikker på at de venter på rett flyplass?

Ellers så var frokost-kurven av normal vekt idag, men det klirret lystig når den ble flyttet på, så kanskje det lurer en liten overraskelse oppe  i den – likevel?

Ha en trivelig week-end alle sammen – enten det er i det varme solskinnet her – eller i snøføyka hjemme i Norge!

Boeing_777-32W-ER,_TAM_AN2033782