Arkiv

Myndighetene hever pekefingeren mot båt-bruken.

Det er ikke mangel på skilter eller mangel på trafikk-lover, registreringsskilter, som gjør at man nå hever pekefingeren mot den maritime kulturen langs strendene våre. Båtførere og eiere av båter har også  regler og lover som skal overholdes, hevder Havnekapteinen i Natal. Om sommeren er denne trafikken sterkt intensivert. Totalt 100 militære fra marinen som er delt inn i seks lag og utstyrt med 15 biler og båter, samarbeide med «operasjon Sommer» og holder et øye med hva som foregår langs strendene,havner og i laguner langs kysten av RN om sommeren. De fortar inspeksjoner og kontroller og tar alko-tester random rundt omkring

Emanuel Amaral hos Militares av Capitania dos Portos overvåket f.eks. i går morges båtene og deres førere langs strendene i Pirangi. Båt eiere oppfatter disse kontrollene som utført av seriøse sjømenn og som også gir gode råd til båtførerene.

Operasjonen begynte på 15 desember og skal fortsette inntil 15 mars. I disse månedene er en markert større flyt av båter  på grunn av ferie perioden, grunnet natalenses og turister som kappes om å nyte solen og sjøen. Spesielt på strendene i Pirangi do Sul, Muriú, Barra Cunhaú, Maracajau og Pipa, der det er store marinaer, som samler en mengde fartøyer.

Et av lagene, bestående av 11 i militærtjeneste, operert i går morges på stranden Pirangi do Sul. Turen gikk ut til til områdets korallrev, der det konsentreres mange speedbåter, som ligger og venter på lavvann og på rundt kl. 10:00, er det tidspunktet man finner fleste småbåter ute på sjøen. Men man så også noen riktig hurtiggående båter og noen jet-ski.

Ute på korallrevet blir det foretatt en rekke kontroller og tilsyn, som alkotest, båtfører-bevis, registrings-papirer som identifiserer fartøyet, samt den obligatoriske forsikringen og at alle bruker redningsvester og at tilstanden på vester og redningsutstyr er etter forskriftene. Det er tillatt å frakte alkoholholdige drikkevarer, men ikke lov til å nyte disse ombord.

Manoel Layi da Cruz, 45, en båtfører fikk grønt lys av kontrollene og uttalte at han synes det er greit at slike kontroller foreligger sa han. Vi ønsker trygghet på sjøen og ikke anarki som han sa.

For Daniel Alcides, 33, en advokat, sa det er viktig for sikkerheten til de som besøker området. «Det er en stor forskjell på dem som kommer med familie og barn etc. og de som kjører vannski og jet-ski sport for nære strendene sa han. De trenger noen til å holde et øye med sikkerheten i området og militæret utfører denne jobben på en grei måte. Grensen på 200 m avstand fra stranden overvåkes nøye!

De militære opplyser at ved så hyppige kontroller, så vil det alltid skje endel arrestasjoner av personer som ikke overholder lover og sikkerheten til sjøs.

Vi som ofte befinner oss her på det koselige gjerdet vår under en varm og god sommersol, er ikke ofte ute på selve havet, men vi har også sett endel villmannskjøring tett opptil selve stranden og hvor man kjører en livsfarlig slalom i mellom de badene under høy fart. Det blir nesten som å be om ulykker ved en slik oppførsel?

Men i frokost-kurven er det stille og fredelig blant mye duggfrisk frukt, annet snadder og is-kald drikke. En tiltagende rumlig i div. mager vitner om et kommende behov for påfyll i disse.

Ha en fortsatt fin uke-slutt alle sammen!

135717