Arkiv

Stor kontroll i Pium

 

 Fyllekjøring de luxe!

En operasjon for håndheving av loven og alkoholforbudet, ble holdt i morgentimene i går (19) ble fullført med fremragende resultater (alt etter som man ser det) og man utstedte 70bøter, mens 11 personer ble arrestert for drukkenskap ved rattet, ifølge State Highway Patrol kommandoen (Ercp). Veisperring ble satt opp på ruten  Rota do Sol, foran condominium Alphaville, i Pium. Det ble ialt foretatt 2.500 alkotester (blåse ballong) og politiet tok også endel bilister for å kjøre uten bilbelte.

 

Den nye alko-Loven fra 20 desember 2012 – nr;12,760, er ofte referert til som forbudet mot å kjøre bil i fylla og som gir rett til å bøtelegge/straffe dem som bryter denne loven – kort og greit. Max straffen etter at man er tatt, er en bot på opptil R $ 1,915 og 30 personer ble gitt en slik stor bot under den store bliz-kontrollen ved Pium igår – i tillegg mistet mange førerkortet for 12 måneder og fikk kjøretøyet sitt beslaglagt av staten.

Den siste oppdateringen av loven sier også at hvis bilføreren nekter å ta en alkotest, så må bilføreren fylle ut et spørreskjema om føreren nekter å gjøre breathalyzer test, du kan likevel bli bøtelagt og må fylle ut et spørreskjema om deres evne til å bli katalogisert til en psykomotorisk vurdering. I dette tilfellet blir bilføreren også straks videresendt til politiets hovedkvarter. Med loven i hånd og i  tillegg til en nektelse for å ta en alkotest og video-bevis  mot seg, pluss et vitnesbyrd fra politimannen som stoppet deg, så må du nå gjennom en rad kliniske tester som kan bevise en positiv drukkenskaps-test.

Loven gir også rett til at hvis sjåføren blir tatt for samme forseelse innen et år, så vil boten da bli fordoblet til en verdi av  R $ 3,830.60, i tillegg til en ny suspensjon av retten til å kjøre bil i nye tolv måneder.

De nye alkohol-lovene når det gjelder fyllekjøring i Brasil er meget strenge og myndighetene har nok et ris bak speilet som uttaler hvis ikke alle disse promille-kjørerene går ned i antall; da lover de at loven skal skjerpes ytterligere og gjøre bruk av enda større bøter, skjerpet bruk av ubetinget fengsel, tap av førerkort for alltid og enda lettere for staten å beslaglegge bilen som ble brukt under kjøringen – likegyldig om hvem som er eier av kjøretøyet!

Her på gjerdet vårt under en blek men varm morgensol, så diskuteres det friskt og man er stort sett enige om at det må nok enda sterkere lut til om man skal få vennet brassene av med all denne fyllekjøringen, som tidligere nesten ikke ble sett på som noen stor forseelse. Pipen fikk dog en annen lyd når man gikk grundig til verks og utredet hva alle disse uhyggelige trafikk ulykkene som promillekjøringen forårsaket; nemlig hundrevis av tapte millioner reals, ødelagte liv/familier  og en nærmest uhemmet alkoholisme som bare økte og økte. Etter at de nye alkohol lovene ble tatt i bruk og prisene på alkohol stadig stiger, så har kurven heldigvis vendt nedover igjen.

Men vår kurv(e) , nemlig frokostkurven inneholder ikke så meget alkohol at det er noe skrike over seg for, et lite glass vin og en iskald øl dann og vann – det hører til i 31 varmegrader? Pluss masse deilig duggfrisk frukt og ymse annet snadder, som gir livet en positiv mening – det må vi kunne unne oss, når det er så lett tilgjengelig og rimelig som her i Brasil?

Ha en super uke – alle sammen!

134266