Arkiv

Strikt plan for Dilma Rousseff på Arena das Dunas.

Dilma tar et kjapt besøk i Natal, før hun reiser videre til Sveits for å delta; World Economic Forum i Davos.

Når President Dilma Rousseff lander i Natal for å delta på den sermonielle åpningen av den nye Arena das Dunas og  premieutdelingen , så vil dette bli utført i ekspressfart og det blir ingen taler eller pressekonferanser  under jippoet på Areana das Dunas. Man vil holde seg strikt til den opprinnelige planene og hun ankommer Natal kl. 13:30 og ankommer Arenaen kl. 17:00 hvor man vil ha et lite PR-show med at Dilma tar et avspark på den nye gressmatta til ære for media og et stort pressekorps som følger presidenten videre til Sveits. Men allerede 18:30 er det planen at hun ankommer flyvåpenets base i Natal og haster videre mot Europa og Davos, hvor hun som sagt skal delta på World Economic Forum.

Sikkerhetsplanen  på gatene vil bli satt i verk idag og vil bli meget strenge og mange organisasjoner har protestert på dette og at det nesten ikke blir mulig å få et glimt av presidenten i Natal. Spesiellt fagorganisasjonene (LO) er meget irriterte over det strenge sikkerhets-opplegget.

Programmet og agendaen til President Dilma Rouosseff i morgen i Natal:

17:00 Ankommer på Arena das Dunas

>> Besøk/omvisning på Arena das Duna, sammen med annen VIP.

>> Senere så samles de prominente gjeste seg midt på banen for å klippe over silkebåndet som markerer den endelige åpningen av den nye stadion.

>> Guvernør Rosalbaciarlini sparker så ballen til  President Dilma som så sparker ballen videre mot det ventende pressekorpset og media og mot fotografer og cameramenn.

18:30 pm > så reiser presidenten videre mot Europa og Sveits/Davos fra flyvåpenets base i Natal.

Og dett var dett – hverken mere eller mindre – men presidenten tok seg likevel tid til å dumpe nedenom Natal på sin vei mot pliktene i Europa. Det er ikke alle byer i Brasil som kan skryte av dette – tross alt?

Men her på gjerdet vårt er det ingen silkebånd som glitrer i morgensolen – det måtte være fra noen stilige og fargerike bikinis på damene våre her, i så fall. Her er jubelbrus fra fotballbannen byttet ut med fuglesang fra naturens eget orkester og når vi straks vipper opp lokket på frokost-kurven vår, så blir det riktig så trivelig her også – dog uten champagne da.

Ha en fin dag alle sammen.

Dilma