Arkiv

Bahia,Pernambuco og Ceara venter å tjene gode penger på karnevalet.

Bahia og Pernambuco og Ceará bør tiltrekke seg 1,6 millioner turister i Carnival

Bahia og Pernambuco, Ceará vil tiltrekke 1,6 millioner turister for Carnival i nordøst, noe som betyr R 1,55 milliarder dollar i økonomien i regionen. Dataene er del av Tourism departementet undersøkelsen gjennomført i store brasilianske byer som feirer den største folkefesten i landet Brasil. Økningen i turisme økonomien vil være større enn de siste årene, og vil vise en økning på mellom 6% og 7%, ifølge projeksjonen. Det anslås at Carnival samler i alt 6.6 millioner turister og legge igjen R $ 6.1 milliarder til landets økonomi.

Økningen i inntekter skyldes ikke bare gevinst i konkurranseevnen til landets viktigste turistmål, som Salvador Recife og Rio de Janeiro, ifølge national tourism competitiveness index, men også gjennom å få synlighet med de store kommende arrangementer som World Cup 2014 og for sommer-OL 2016.

Carnivalet i Pernambuco er nok det som bør tiltrekke seg flest turister i nordøst regionen. Ifølge undersøkelsen forventes det at 850 000 mennesker besøker Recife, Olinda, Porto de Galinhas og Cabo. Beregnet økonomiske bevegelse er R $ 787 millioner. I år, presenterer den tradisjonelle gate blokken/opptoget i Recife, Galo da Madrugada, poeten Ariano Suassuna. En annen nyhet er samba blokken i Pernambuco, i Pátio do Livramento, i Recife.

Den nest største nordøstlige begivenheten som vil tiltrekke seg flere turister og øke økonomien i nordøst, er Bahia. 690 tusen besøkende er ventet til byene Salvador, Trancoso, Costa do Sauípe og Arraial d´Ajuda og en økning på  R 639 millioner dollar. Det ventes flere nye momenter i opptogene i de store byene i nordØst.

Ceará bør kunne tiltrekke R 128 millioner til økonomien, i byene i Fortaleza, Aquiraz, Jericoacoara og Aracati og tiltrekke 140 tusen mennesker. I Fortaleza forekommer festlighetene spesielt i Praia de Iracema, med presentasjoner av maracatu; Avenida Domingos Olímpio, med parader av Carnival blokker og i Praça Ferreira, et kjent sted for å feire pré-carnavais.

Vi som nyter solskinnet her på gjerdet vårt ute i det grønne, må nok innrømme at vi er litt skuffet over at Natal aldri har satset noe på å få til noe som ligner på et karneval engang, men det årlige Carnatal i begynnelsen av desember hvert år – får klare seg som et plaster på såret?

Nå var frokost-kurven usedvanlig tung idag, så kanskje ligger det noe ekstra snadder oppe i den som vi kan trøste oss med – hvem vet.

Ha en flott uke-slutt alle sammen!

Copa 2014