Arkiv

Problemer oppdaget under innvielsen av den nye stadion.

Under premieren for den nye Arena das Dunas, ble det klaget over problemer med  infrastruktur.

Under innvielsen av den nye Arena das Dunas, som er den første store testen for stadion som skal være vertskap for fire kamper under VM i juni, ble det oppdaget visse problemer. Porten ble åpnet for et normalt publikum for aller første gang, samtidig som den lokale administrasjonen prøver å løse noen problemer i struktur og organisering av plass.

Sektoren som er tiltenkt det militære og sivile politiet er en av de stedene som dro på seg flest klager. Det største problemet er mangel på klimaanlegg på disse stedene. Politiet klager over mye overskuddsvarme. Administrasjonen har gjort noen forbedringer, men det var ikke nok. For å kunne senke den høye temperaturen og gi mer komfort til politiet, i et av rommene, så er man igang med å lage et hull i veggen og å ettermontere et ekstra klima anlegg der.

Media rådgiver Roberto Lucena/, sier at ny air condition ble installert på ettermiddagen i går(26) på sikkerhets-rommet på stadion.

På den interne parkeringen er det fremdeles endel problemer med skiltingen og man jobber med saken. På enkelte punkter er det også mulig å observere store vann-ansamlinger + sand som har samlet seg på parkeringsplassene og man jobber med bedre drenering for regnvann etc. I Presserom så klager journalistene på et tregt og langsomt virkende inter-nett – langt under den standarden som FIFA forlanger på dette momentet.

Alle problemene som er notert, bl.annet pga regnvann, er notert av drifts-ansvarlige og representanter for byggherren og vil bli løst utover i tid – en etter en.
Tidligere kommenterte guvernør Rosalba Ciarlini at under åpning av dobbel-kampene på den nye stadion, gir oss  ypperlig med tid til å oppdage og finpusse driften av den nye stadion frem til VM i juni, sa hun. Da skal alt gå på skinner og publikum skal stor-kose seg her hos oss i Natal på den nye flotte stadion vår.

Her på gjerdet vårt i starten på en ny uke, så gleder vi oss over alle positive ting vi hører i media om den nye strålende fotball stadion i Natal. Selv på riks-TV har stadion fått mye spalteplass og ditto skryt for sitt herlige utseende. De som kommer til Natal for å overvære VM-kamper her i hovedstaden i RN, har virkelig noe å glede seg til – og – vi kalles ikke «Solskinnsbyen» for ingenting heller. Altså en ypperlig sjanse til å kombinere fotball-VM kamper med flotte strender og et yrende badeliv? Selv om det vintertid i Natal på den tiden, så er likevel været mye bedre enn en «knall-sommer» i Norge!

I frokost kurven vår var det et standard innhold idag, men vannmelonen så virkelig flott og potent ut – også DEN størrelsen da, så det blir nok en diger bit på hver?

Ha en trivelig uke alle sammen – husk at det det går mot lysere tider.

136309