Arkiv

Flere feil oppdaget under avviklingen av dobbelt-kampen på den splitter nye stadion.

Tester har avslørt flere feil av logistikk og infrastruktur på den nye stadion.

Under avviklingen av dobbelt-fotballkampen på nye Arena das Dunas, har det blitt oppdaget endel feil i logistikken og ved infrastrukturen ved anlegget. Mens ballen ble rullet på gressmatta på ettermiddagen sist søndag, holdt arbeidere på med å utført noen reparasjoner i noen sektorer for å sikre funksjonaliteten til stadion. Ingenting har kompromittert tilstedeværelsen av offentligheten, men i ånden av «test», aspekter som den er nå for tiden, må endres for å generere klager eller problemer. En god del med små irriterende feil har kommet for endag og man holder nå på å løse disse suksessivt etterhvert som de blir rapportert inn ti ledelsen/byggherren.

Som nevnt tidligere så fikk politiet sine oppholdsrom en meget høy temparatur og svetten silte av politimennene, men dette problemet er nå løst, ved at man innstallerte en ekstra air-condition, så nå er temparaturen behagelig i disse rommene.

I oppholdsrommet til det Sivile Politiet, så manglet det flere stk PC blant annet. Videre klager representanten Luiz Fernando, 14 DP  at han flere ganger måtte diskutere med de ansatte som ikke ville gi ham fritt leide rundt i området på stadion. «Jeg er jo på vakt og når jeg ikke slipper inn, hvordan skal jeg da få utført jobben min, sa han. De rigoriøse sikkerhets bestemmelse har skapt flere tilløp til krangel blant vakter og politiet på stadion.

Selv om stadion ble offisielt åpnet sist onsdag av President Dilma Rousseff, er strukturen i området ikke helt 100% klar. Deler av tildekningen bli fortsatt montert på plass. På noen punkter er termiske skum-slukkere iferd med å bli innstallert og bruken av kraner rundt omkring, avslører at det enda utføres arbeid for å gjøre stadion helt ferdig til bruk..

På parkeringsplassen av stadion, jobber man enda med flere interne problemer. På enkelte punkter var det fremdeles mulig å se store vanndammer og sand-ansamlinger på betongen. Flere lampe-punkter er blitt rapportert døde og mørke og brannalarmen har unødig blitt utløst flere ganger – til stor irritasjon for alle. Bråk i lydanlegget har også irritert de tilstedeværende personene på stadion. I et område avsatt til fans av ABC, ble en glassplate knust/skadet og Arena tjenestemenn ante ikke hva som hadde forårsaket dette.

Allerede i området rettet mot bevertning, var det mange klager å spore; Dårlig med belysning, konstante køer, prisene er svinehøye og drikkene som selges er meget varm, noe som kundene mislikte sterkt i varmen!

Men de driftsansvarlge for stadion, forsikrer at dette bare er barnesykdommer og vil bli rettet på, straks de blir rapportert inn og at stadion er oppe og går 100% – lenge før de første utenlandske fotball gjestene/fans ankommer Natal og Copa 2014.

Flere skudd ble avfyrt i forkant av innvielses festen og to personer ble arrestert på ettermiddagen sist søndag, 26, rett føre den store innvielsen av Arena das Dunas tok til. To unge menn ble anklaget for skyting mot «America-fans» , på et offentlig sted i nærheten av stadion. Ingen ble skadd. De arresterte ble identifisert som John Baptiste do Filha Mbale og Arthur Martins de Souza begge 21 år gamle. Denne hendelsen skapte en øket sikkerhets-situasjon da presidenten var i nærheten.

Angrepet skjedde rundt 14:00, når de tiltalte passerte i en hvit VW-Gol og avfyrte ca. 10 skudd mot America-fans og deretter flyktet fra åstedet. Ingen tilhenger ble truffet, men vitner noterte kjøretøyets skilter og alarmerte politiet. Gjerningsmennene ble snart lokalisert i en kirke av politiet og satt i arresten i Syd-Natal, anklaget for drapsforsøk. Under arrestasjonen forsøkte de tiltalte å kaste fra seg våpenet; 38.cal pistol ned på et tak, men ble igjenfunnet av årvåkne politimenn.Det ble også funnet en cal.38 revolver på en av gjerningsmennene og beslaglagt av politiet.

Vi som sitter her i morgensolen på gjerdet vårt langt borte fra kriminalitet og dritt og lort, må likevel si oss skremt av en slik oppførsel fra ABC-fansen. Fotball skal være gøy og moro – ikke en kamp på liv og død?

I dagens frokost kurv så ligger det visst Mexerica fra Uruguay, noe som er en av admins favoritt frukt. De er litt større enn klementiner, litt flatere i fasongen, mere dyp-orrange i fargen, knallsøte og med en vidunderlig aroma. De ifra Uruguay er de suverent beste! De er sesong relaterte og man får dem ikke alltid i butikken her dessverre.

Ha en fortsatt fin uke!

mexerica