Arkiv

Sivilforsvaret informerer de badende på Ponta Negra.

Sivilforsvaret informerer de badende på Ponta Negra.

I Natal så har Sivilforsvaret nå fått i oppgave å informere og veilede beboere og turister som ferdes langs denne stranden. Siden 10 januar, så er det utferdiget et offentlig pålegg som skal gjelde i høysesongen og omfatter alle de fastboende, turister og natalensere som anvender denne stranden, ved at de gir opplysninger, informasjon og advarsler, samt de  etc. Ifølge domstolen som har utferdet pålegget, så skal hele det aktuelle området bestå av hele strandpromenaden med tilstøtende områder og guide de badende f.eks. om farlige understrømmer som finnes i dette området – særlig under flo/fjære variasjoner og på den måten redusere faren for tragiske drukningsulykker.

«Teltet til sivilforsvarets tjenestee er nå montert på selve strandpromenaden og daglig er seks menn tilgjengelige til å kunne gi ut  informasjon til de besøkende pål stranden og tilsyn av områdene som fremdeles er under konstruksjon,» sa Paulo Henrique, sjef for sekretariatet for offentlige undersøkelser/sikkerhet. Sivilforsvarets teknikere/ansatte  utfører nå  daglig sine plikter fra 09:30 på morgenen til kl. 15:30 på ettermiddagen.

Blant de viktigste anbefalingene for befolkningen fra teknikere i sivilforsvarsleiren er å bare bruke bare trappen ned fra  byen for tilgang til delen av den åpne stranden og unngå å bevege seg i områder som er under bygging og opp-pussing. Tiltaket har blitt meget godt mottatt blant brukere av strandpromenaden og eierene av kiosker og andre initiative tilltak langs den nye strandpromenaden, opplyser myndighetene. Mange brukere mener at dette også styrker sikkerheten vesentlig for alle brukere av dette området.

Handlinger vil være i kraft inntil 28 februar. I tilfelle av hendelser/ulykker, eller informasjon, så kan publikum kontakte sivilforsvarsleiren  på telefon 190.

Vi som rå-nyter sommerne her på vårt vidunderlig gjerde ute i det grønne, må si oss meget fornøyde med slike tiltak og det vil utvilsomt styrke sikkerhetn på mange områder innen dette strandområdet? Nå håper vi bare at denne aktiviteten vil bli tatt opp igjen under fotball VM-2014 – selv om det er vinter og ikke ferie/bade sesong her da i juni/juli?

Ellers så er dagens frokostkurv smekk-full av god frukt og bær etc. (litt kald kylling f.eks.) Og selvfølgelig noe å slukke tørsten med, det hører jo med.

Ha en fin dag til alle sammen der ute!!!

Copa 2014