Arkiv

Det edle (Arena Dunas) området.

Det edle området i Natal.

Bygget på land som tilhører Ginásio Humberto Nesi  og John Machado (Machadão stadion), dekker Arena das Dunas et areal på 120 tusen kvadratmeter i Lagoa Nova. Nabolaget har vokst siden 1970 og er i dag et «geografisk, kommersiellt og administrativt sentrum» i Natal. Mye av denne veksten og urbane betydning er knyttet til sport historien til potiguar indianere. Det første offentlige sportslige kapittelet  i området var når den gamle stadionet «Festningsherrens» («fornavn Machadão» Marechal Castelo Branco, stadion ble åpnet i juni 1972 og ble omdøpt til João Machado i 1989). Deretter kom det til lager supermarkeder, en kirke og den industrielle domstol etc.

Hele området vitner idag om en vellykket urban utbygging med bra infrastruktur, gode veier/gater etc. og tiltrekker seg stadig nye bedrifter og firmaer hit.

Arena-das Dunas opptar et område som kan betraktes som «hjertet» av Lagoa Nova blant annet Avenida President Prudente de Morais, Lima e Silva og BR 101 (videreføring av avenida Salgado Filho), vil nå den praktfulle arena være god for flere viktige punkter i hverdagen og som være nøkkelen til befolkningens forflyttninger  av, fans og fotball-lagene under VM. Flyplasser, hoteller, bussterminalen og treningssentre er aldri lenger unna enn 18 kilometer i gjennomsnitt.

Allerede ved ankomsten med fly så vil  fansen og de tilreisende applaudere valget og plasseringen av arenaen som blir en nøkkel for vellykket plassering for andre verts-byer eunder VM. For de som lander på Augusto Severo flyplassen i Parnamirim, bli det bare 12 km å reise til stadion, mens de som lander på den nye flyplassen guvernør airport Aluízio Alves (São Gonçalo do Amarante), må belage seg på en avstand av 28 km til den nye stadion. Likevel så ligger Natal i topp-klassen av vertskapsbyenes avstander; Flyplass-Stadion.

Natal får 105 ekstra «fotball-landinger» under varigheten av Copa 2014.

Hotellene i Via Costeira, som innehar den aller største konsentrasjonen av hotell-senger i hovedstaden, får en avstand på kun 12 km til stadion og langs den samme ruten så ligger konferanse senteret  Centro de Convenções de Ponta Negra hvor det er FIFA fest hver dag under VM.

Beliggenheten er strategisk i forhold til to ATCs for FIFA for valgene til å ville spille i Natal. Sportssenteret ligger praktisk talt like ved universitetet UFRN, tvers overfor motorvei BR 101  og til den også nye hjemme-arena til fotball klubben ABC, er avstanden bare 9 kilometer. De to viktigste kjøpesentrene/supermarkedene (kjøpesenter) ligger litt over 2 km unna.

Rundt Arena das Dunas området som betjenes flittig av offentlig transport, med rundt 80% av at alle busslinjer passerer gjennom området og det er derfor mulig å nå arenaen fra hvilket som helst nabolag i byen under VM-kampene i hovedstaden, på bare en enkel billett. Byen har gjort flere trafikkmessige endringer på Avenida Prudente de Morais, for å øke effektiviteten i trafikken i området og man jobber nå med nye viadukter, tunneler og nye av/påkjørseler ifølge den offentlige planen for området og som vil være ferdigstilt i mai iår, før de første kampene på den nye arenaen vår den 13.de juni.

Vi bare gleder oss til VM i Natal 2014 – nemlig!

136194