Arkiv

UP gjør «Blitz-kontroller»!

Blitz kontroller (UP) inndrar mere enn 100 førerkort.

Februar begynte med en omfattende nasjonal operasjonen blitz/kontroll  rettet mot trafikkantenes oppførsel i trafikken. Under kontrollene ble 26 personer i RN anholdt for kjøring under påvirkning av alkohol. I alt, ble 103 RN førerkort inndratt nasjonalt  pga andre ting enn fyllekjøring den første dagen av februar og totalt har 441 blitt førerkort inndratt av trafikk politiets kontroller i januar 2014. Det er en økning i den første måneden av året, sammenlignet med i år 2013. Og tallene kan enda øke, fordi timeplanen man regner etter ennå ikke er fintellet.

Bilistene som ble stoppet, testet og arrestert ble deretter overført til fengselet i Syd-Regionen i Natal i påvente av å møte en dommer og bli offisiellt anklaget for forholdet.

Den nye strenge oppdateringen av promillelovene, sier nå også at hvis føreren nekter å blåse i ballongen, så blir han fraktet til politiets hovedkvarter, medfølgende video-bevis og erklæring fra politi-tjenestemann vedrørende hans kjøring og oppførsel, samt at man må avlegge en blodprøve. Etterpå må han fylle ut et omfattende spørreskjema om sin lov-overtredelse og sin evne til å kjøre bil og å bli vurdert psykomotorisk ut i fra denne.

Loven gir også anledning til å doble boten om føreren blir tatt for samme forseelse innen et år og da komme opp i R 3.830,60, i tillegg til en ny suspensjon av retten til å ha førerkort i nye 12 måneder. Loven skjerper også mulighetene til å inndra kjøretøyet til fordel for staten, uansett hvem som kjørte bilen det gjelder.

441 er antallet bilførere som er  CNHs nasjonalt beslaglagte førerkort av Dmv i januar 2014; og 103 ble nasjonalt tatt den første dagen av februar 2014.

Vi som nyter søndags-solen her på det fine intime gjerdet vårt ute i skog kanten, har alltid forsøkt å advare dere om alle fyllekjørerene som til enhver tid er ute og rulle på de brasilianske veiene. Våre brassevenner advarer om at etter kl. 16:00 så blir antallet bare enda større og riskene øker for at de skader andre trafikkanter. Så her gjelder det å ha øynene med seg og hele tiden studere trafikkbildet foran bilen din, holde god avstand og å hele tiden kjøre defensivt, for på den måten ihvertfall minske sjansene for at du blir innblandet i trafikk-uhell. En annen sørgelig ting er at «gringos» som regel alltid får skylden for ulykken/uhellet pga at de som regel kjører en bil som er forsikret og det blir lettere for politiet å «avgjøre» skyldspørsmålet der og da – for forsikringsselskapet vil jo utbetale en forsikrings sum og alle «slipper da å betale noe» som noen av brassevennene våre sier??? (grøss for en kultur)

Nei, over til søndags-frokostkurven vår, den inneholder alltid litt ekstra snacks og godbiter og alle gleder seg storveis til se hva den inneholder – noen ganger kan det ligge en riktig lekkerbisken oppe i den?

Ha en fortsatt god søndag til alle!

136642