Arkiv

Sekretariatet innrømmer forsinkelser i urban mobilitets arbeider.

To av tre prosjekter som er under arbeid når det gjelder urban mobilitet i Natal, lagger.

Altså to av tre arbeider innen urban mobilitet, kan man nå se at de blir  forsinket til 2014-VM og kommer ikke til å være 100% fullørt innenfor fristen for levering av alle strukturer som var planlagt. Kommunale sekretær for offentlige arbeider, Tomaz Neto, innrømmet forsinkelsen i byggingen av dobbelt-filen mellom Aavenida Capitão-Mor Gouveia og Jerônimo Câmara (Lote 1)   Likeleledes blir endel fortausarbeider forsinket i hovedstaden. Arbeidene dekkes inn pga av en føderal investering på R 362 millioner reals fra i fjor høst.

Forsinkede prosjekter  og hva som er problemet, sier Tomaz Neto er fase 1, som forutser en investering på R $ 114 millioner i Mor Gouveia området, et særdeles viktig punkt i den nye Nord – Sør forbindelsen og er den viktigste ruten mellom Aluízio Alves guvernør nye flyplass og Arena das Dunas. «Dette arbeidet har vært med på å gi meg hodepine pga forsinkelsene,» sa han.

Planleggings-arbeidet er nå frem til februar 45% fullført vedrørende ombyggingen ved  Mor Gouveia. Men foreløpig studier viser nå at ikke mer enn 30% av prosjektet er ferdigstillt, ifølge talsmenn for SEMOPI.  «Den første strekningen, mellom Km-6 [BR-226] og Avenida Rio Grande do Sul med 380 meter av hardt fortau, så er nå 380m blitt ferdig, men det burde ha vært minst 780 meter. Denne første strekningen skal nå være ferdig, sa»Tomaz Neto.

Ifølge ham, har selskapet blitt belastet ukentlig med bøter for å fremskynde arbeidet. I dag, så jobber to ingeniører og 200 arbeidere arbeider i Batch-1, men for at arbeidet med strekningen Avenida George skal kunne komme à jour, hadde det vært ideel med dobbelt så mange ansatte og sette inn et nattskift på den fronten.

Sist tirsdag hadde man et møte med ordfører Carlos Eduardo og EIT [tekniske s industriselskap, ansvarlig for byggingen] og ba om en fortgang i dette arbeidet. Selskapet lovet å undrsøke saken og i dag er det styremøte i Sao Paulo for å avgjøre hva som må gjøres i Natal. Men hvis man ikke ndrer arbeidstakten, så er det ikke engang sikkert om alt er klart i desember heller, sa»Naik?

Arbeidet rundt den nye Arena das Dunas har prioritet for tiden og flere prosjekter der regnes å bli ferdig til juni og VM og denne helgen legges asfalten skal frigi nye filer.

Når det gjelder fortauene i byen, så ligger man der på etterskudd med arbeidene med de 55 km. og le-skurene for bussene, men regner med at likevel 80% er ferdig i mai. Også her blir området rundt den nye stadion prioritert ut til en avstand på ca. 3 km fra stadion.

Ordføreren ber også om ytterligere R $ 75 millioner til å avslutte det viktige dreneringsarbeidet.

SMS diskuterer en helt nyplan mot dengue problemet og hva som skal gjøres under VM når det drøsser inn med ti-tusenvis av fans og turister i Natal?

SEMOB har utsatt en del avgjørelser pga at man trenger mere tid for diskusjoner vedrørende prioriteringen av ymse mindre prosjekter i hovedstaden.

I solskinnet her på steingjerdet vårt ute i det grønne – langt vekk fra slike urbane problemer – så går likevel diskusjonen friskt om hvordan man burde utføre ting & tang i forbindelse med VM-avviklingen. Det er ikke fritt for at brassevennene våre gleder seg rått til juni og stoltheten vedrørende den nye Arena das Dunas – er formelig til å ta og føle på.

Mne, nå skal frokostkurven åpnes og iogmed at det er «freddan» så pleier det nesten alltid å være en eller annen overraskelse oppe i denne – skal tro hva det er idag, i tillegg til alt det andre?

Så står det bare igjen;

Å ønske alle en riktig flott helg!

Kos dere!!!

136877