Arkiv

Badevannet på Ponta Negra er brukbart igjen!

 

Ponta Negra anses egnet for bading igjen.

Etter som den ble ansett som uegnet for bading i siste nyhetsbrev om bading, vil Ponta Negra-stranden på nytt kunne motta badene. Informasjonen ble bekreftet av Instituto Federale de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande Norte (IFRN), i samarbeid med DEMA.

Rapporten utgitt igår på fredag (7) og rapporten viser at de aller fleste strender i hovedstaden er klassifisert som egnet for bading, mens to strekninger av Parnamirim og to ved Nísia Floresta er upassende/uegnet, inkludert elve-munningene av Pirangi og Balneário Pium, som blitt ansett som uegnet siden nyttår.

Tidligere denne uken, ble et stort gult felt med alger sett i havet langs Ponta Negra. Andre gjennomgangen/undersøkelsen som er gjort av Centro de Biociências da Universidade Federal do Rio Grande do Norte,  (UFRN), slår nok en gang fast at årsaken er en storstilt opp-blomstring av av mikroalger, muligens forårsaket av overflødig (ulovlig) kloakk som bare blir dumpet rett i havet via grå-vann systemet? (typisk for Natal)

 

134978