Arkiv

Crack (Kokain) er et meget alvorlig problem i 28 byer i RN.

Crack er et alvorlig problem i 28 byer i RN.

Polititjenestemenn, representanter og andre ledere for den offentlig sikkerhet, sier at de er meget bekymret for en  eskalering av vold i de indre områdene av staten RN og har en direkte sammenheng med økningen av narkotika handelen. Bruk av narkotika innebærer en rekke sosiale problemer, fra stygg vold til familie-ødeleggelser etc. På det nåværende tidspunktet er narkotikaen det aller største problemet for samfunnet og da særlig crack. (Kokain)

I Statssekreteriatet for sikkerhet presenterer man nå offisielle data på tilstedeværelsen av dette stoffet i Brasil, men det er særlig «Overvåkingsgruppen for Kokain» dannet av det nasjonale forbund av kommuner (CNM), som peker på en gitt alvorlig grunn til bekymring. Av 167 kommuner i Potiguar indianernes område,  er det 28 steder som forbruket er rangert som høyt i forhold til problemer knyttet og relatert til Kokain/Crack. Mens 57 andre steder er rangert med et middels nivå og 42 steder er nivået rangert som lavt. De gjenværende 40 kommunene, blant dem Natal, har ikke svart på henvendelsen fra CNM forskning og man har derfor ingen sikre data/opplysninger oppdatert om påvirkningen av narkotika på disse stedene. I Brasil var det i perioden fra 1960 til tidlig på 1990, en stadig voksende spredning av forbruk av marihuana og andre kjemiske stoffer som SPS acid (LSD) og ulike typer av amfetamin. Siden har Crack og Kokain overtatt stadig større deler av markedet og med den store ødeleggende kraften som man finner i Kokain/Crack  og de billige prisene, så har svineriet raskt spredd seg ut over hele landet og ødelagt livet til en masse mennesker i Brasil.

For tiden, ifølge data fra CNM så finnes stoffet i 98% av alle kommunene i landet. Helsedepartementet (MS) har allerede innrømmet at stoffet har blitt til en epidemi. Dataene som vises i rapporter fra «Overvåkingsgruppen for Kokain» og om at 28 kommuner i RN sliter med et høyt fornruk så er dette bare en del av problemet som er under overvåking av helse.dep. og sosial.dep.

Føderale myndigheter i Brasilia følger også nøye med på utviklingen i RN og Potiguar-indianerenes crack-forbruk.
«Kommunen er ansvarlig for å svare på spørreskjemaet og se gjennom informasjonen. Dessverre ikke alle gjør det «, rapporterer pressekontoret i CNM. På grunn av feil, er minst 40 kommuner innrammet i «svarer ikke» på Observatory. Ingen kommune er klassifisert som «ingen problem».

Men, så lenge ikke alle kommunene gidder å svare på skjemaet vedrørende utviklingen av crack i deres kommune, så er dessverre det totale bildet enda litt uklart.

Crack er et stoff avledet fra kokain, presentert i form av små «steiner», laget av blanding av base mappen med ulike kjemikalier. Det er en meget farlig stimulans av sentral nervesystemet, som fører til økt blodtrykk og akselerasjon av hjerterytmen. Hyppig bruk kan føre til kramper, hjertestans, hjerneskader og føre til døden.

Studier viser at bruken av crack kjemisk endrer den delen av hjernen er ansvarlig for det såkalte «belønnings systemet». Bruk av stoffet stimulerer til  økning av et kjemisk nevrotransmitter stoff, mere kjent som Dopamin, som har funksjonen til å behandle mange mekanismer i kroppens kjemiske respons med hensyn til glede. Naturligvis er dopamin bra når det er utgitt av cellene i nervesystemet i hjernen i forbindelse hyggelige aktiviteter som å spise god mat eller å ha sex. Brukere av crack forblir i et konstant dopamin stimulerende stadium og opprettholder en falsk intens følelse av eufori, som varer fra 5 til 15 minutter. Etter denne perioden, blir brukeren deprimert og motløs (utbrent). Det genereres ikke lenger en følelse av glede, man ser ofte alvorlige depresjoner og nedstemthet.

Men, her på gjerdet vårt en søndagsmorgen i en varm og god sol fra blå himmel, trenger vi ingen sentralnervestimulerende midler for å føle oss i godt humør og nyter livet i fulle drag – det eneste måtte være om noen er i behov for en aldri så liten Paracetamol, for å dempe ekkoet fra en eventuell festivitas fra igår? (;–>)

Ellers så er søndags-frokost kurven vår, vanligvis litt tyngre enn «hverdags-kurvene» og det kan finnes kald kylling, kalkun og okse stek i skiver. Noe ekstra fin/dyr frukt og også drikke-utvalget er noe større enn på hverdagene. Med andre ord så trives vi meget bra i Solskinnsbyen vår, langt borte i fra kuldegrader og snøføyke oppe i det kalde nord på denne årstiden?

Med ønske om enfortsatt God Søndag!

136984