Arkiv

Helsekontroll på markeder i Natal.

Helserådet vil undersøke behandlingen av matvarer på markeder rundt i Natal.

Denne undersøkningen av helsemyndighetene vil bli uført fra i morgen 14.de februar.

Ifølge rådhuset blir målet å øke bevisstheten hos handelsfolk som håndterer mat, deres personlige hygiene og praksis under behandlingen av frukt, grønnsaker og belgfrukter som brukes i måltider. I tillegg til veiledning også dele ut  flasker med 2,5% natriumhypokloritt.

«I januar, ble dette dette arbeidet utført langs alle strender i hovedstaden og det har blitt distribuert mer enn 3.000 flasker hypokloritt mellom selgere og andre brukere,» forklarte sjef for miljøovervåking, Marcílio Xavier.

Besøk vil skje i det offentlige markedet hos 4 av 6, offentlig marked i Alecrim, Mercado Público das Rocas, Mercado Público do Peixe, Mercado Público das Quintas, Mercado Público de Petrópolis og Mercado Público da Redinha under fredag-mandag i februar.

Vi som sløver oss i det fine solskinnet her på gjerdet vårt, har selv iaktatt mye slendrian når det gjelder behandling av mat tilberedning i Natal og da særlig på åpne markeder hvor det er langt til en håndvask og et skittent forkle får gjøre nytten i stedet. Dette er jo heller vanskelig å oppdage i etterkant, så det er lurt å holde et våkent øye med selgeren og hans rutiner som han viser frem til publikum under salgsprosessen? Flere eksperter advarer mot å spise «snacks» som blir direkte tilberedt nede på strendene og alle bakterier man kan unngå – er heller positivt. Lange diareer kan fort spolere hele ferien/uken for deg om du ikke er forsiktig. Det gjelder selvfølgelig like mye din egen hånd-hygiene – legg merke til alle håndtak/knapper etc. som du har berørt i det siste når du er ute på byen. Vask hendene derfor hyppig, eller bruk hånd-desinfiseringsmidler på flaske/våtservietter etc. det er lurt.

Frokost kurven ble just åpnet og det sedvanlige åpenbarte seg – som ventet på en torsdag! Men været er like herlig om det er torsdag eller noen annen dag som vi sitter her på steingjerdet vårt i det grønne.

En fortsatt trivelig dag – ønskes til alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Les også: