Arkiv

Handelen i RN øker mest i NordØst.

En undersøkelse vedrørende offentlige investeringer og føderale insentiver, så har handelen i Rio Grande do Norte oppnådd den største veksten i NordØst på salgsvolum, med en økning på8,8% i 2013.

Magnus Naduvakkat i  «Minha Casa Melhor»  , som nå gir bedre fordel er ved kjøp, sier at dette har bidratt til øke verdiene på hus, noe som betyr bedre forhold på kjøp og hjelper til å lettere få solgt husene.

Prosenten som omfatter salg av kjøretøy og byggematerialer, viser ifølge forskning av Brasiliansk Institutt for Geografi og Statistikk (IBGE), som ble offentliggjort i går, uten biler og byggevarer, når en økning på 9,3% og er også den største blant NordØst- statene.

Fjorårets tall viser at  industrien er inne i en akselerasjon, i forhold til 2012, når økningen av handel vokste 7,6% og begrenset – uten biler og byggevarer – avanserte 7,0 prosent i staten. Nasjonalt, så er bevegelsen heller negativ, noe som skyldes inflasjonen i Brasil.

Inflasjonen i den nasjonale sektoren gjør at man ser negativt på det i store deler av landet.

Husholdnings artikler trekke opp avanseringen i  RN.

I Rio Grande do Norte, er den føderale handelen med varer, tjenester og turisme (Fecomércio/RN) blitt analysert og at de positive resultatene reflekterer et større volum av offentlige investeringer som sirkulerte inn mer penger inn i økonomien, øke forbruket pga føderale insentiver, slik som skatte reduksjon for enkelte varer og programmet Minha Casa som bidrar til et opphetet salg i dette segmentet, spesiellt delen av møbler og apparater.

» Å kunne registrere en høyning til 8,8% (i den utvidede versjonen) er svært positivt. Det er en prosent mer enn hva veksten  av det brasilianske BNP og er også mer enn to ganger større enn et høyt salg innenlands (som var 3,9%). Dette skjer i et år der vi hadde en krise uten presedens i vår turisme, sier President for Fecomércio/RN, Marcelo Queiroz, i pressemeldingen.

Jobber

I tillegg til et høyt salg, påpekte han at innen handel så ble det registrert en økning av statlige arbeidsplasser. «Segmentet var ansvarlig for å åpne nye arbeidsplasser og uten tvil tok over tilstanden til Potiguar utviklingen som lokomotiv,» sa han, refererer til det faktum at 10,384 jobber/stillinger med offisielt snitt ble åpnet i fjor i staten, 9,966 (ca 96%) har blitt generert av handel og tjeneste sektoren.

I forhold til desember salget som måned tradisjonelt er opphetet innen sektoren, viser forskning en økning på 6,1 prosent forhøyning for visse detaler og er identisk med prosentandelen som er oppnådd i 2012 – og en økning på 5,9% forhøyning og under året før, når den stod på 7,5%.

Vi som slanger oss her på det brede steingjerdet midt i solskinnet på morgenkvisten, er likevel litt engstelige for den realiteten at turiststrømmen til RN er heller dårlig for tiden og dette gjelder særlig Gringos fra Europa og USA. Nå kommer riktignok fotball VM til å midlertidig endre disse tallene, men da er det også om å gjøre at vi får vist frem Solskinnsbyen til alle de besøkende Gringos, slik at de får lyst til å komme tilbake i ettermarkedet og kanskje også får tent lysten til å investere på nytt?

Alle som en her på gjerdet krysser fingrene så hardt for dette, at vi nesten ikke får opp lokket på frokost-kurven vår – det er jo tross alt «fræddan» og da vanker det som regel noe ekstra snadder oppi der?   (;–>)

Så står det tilbake å ønske alle en riktig flott helg!

—————————–

137264

 

137262