Arkiv

NordØst er definitivt favoritt-reisemålet i Brasil.

Byene i NordØst er hovedreisemålene av interesse for turister som besøker reisemål i Brasil. Reisende til minst seks byer på fastlandet, er her fremtredende steder mellom utlendinger på besøk til sol og strand destinasjoner i byer som Fortaleza, Natal, Recife, Porto Seguro og Salvador. Informasjonen ble publisert i går av departementet for turisme. Gringos har alltid vært glade i dette området.

Italienerne var de viktigste besøkende i Fortaleza (CE) i 2012, ifølge undersøkelsen av internasjonal etterspørsel av departementet for turisme. Mer enn 20% av utlendinger som besøkte byen kommer fra Italia. Listen over de topp ti besøkende nasjonalitetene for turister til cearense hovedstaden, kom også ofte fra andre europeiske land som Portugal, Frankrike, Sveits, Spania og Nederland, samt land fra andre kontinenter.

I Natal var italienerne også flertallet i 2012. Utlendinger som landet der, kom 19.1% er fra Italia og 14,3% fra Portugal. Hovedstaden i Rio Grande do Norte har også tiltrukket seg europeiske besøkende fra Spania, Norge, Tyskland, Frankrike og Sveits. Dette er de samme landene som det også blir ofte sett en stor kontingent av turister til Recife, her er tyskerne den mest tallrike gruppen, med 11% bestanddel sett i mottaket i Recife.

I to av de viktigste reisemålene i Bahia, Salvador og Porto Seguro var det europeerne av seks nasjonaliteter som også her toppet listen på topp ti. Den første plasseringer, men også land som Argentina og USA, er store grupper som besøker Brasil sett på nasjonalt plan. Til tross for det europeiske hegemoniet i NordØst så må argentinere og amerikanere dele  den nasjonale toppen nå sammen med europeere.

Vi som stor-koser i helgen på vårt kjære stein-gjerdet her i Natal og nyter morgensolen i fulle drag, må likevel si oss leie for at Natal så lett ga slipp på den flotte boomen av gringos som ble registrert her i årene 2003 – 2007, da særlig fra de skandinaviske landene. Men dårlig informasjon, mye hanky-panky, Jimmy-Fix metoder og omtrent et totalt fravær av brasser som snakket brukbart engelsk og ikke minst et tungrodd byråkrati og mye korrupsjon som gjorde at skandinavene og andre gringos etterhvert mistet hele appetitten på Natal/Rn dessverre. Nå er det ikke mye igjen å se til den «boomen» lenger. Men vi er evige optimister, krysser fremdeles fingre (og tær) og håper at VM-2014 toget slipper av en masse fotball-fans som enda ikke har hørt om Solskinnsbyen her oppe i NordØst og som får lyst til å komme tilbake til solen og strendene her. Veldig mange brasser går nå på engelsk-kurs her i Natal pga VM, noe som kan bedre på kommunikasjonsproblemene som ble erfart her under den før nevnte boomen?

Helge-frokost kurven står for tur og det går rykter om kald kalkun, sjokoladekake à la Swartzwald med mere + det vanlige flotte utvalget av frukt og kald drikke for enhver smak. Vi prøver i det hele å «booste» opp helgen på gjerdet her vi også.

Ha en flott helg – alle sammen!

137330