Arkiv

Definisjonen av den nye flyplassen er delvis ferdig.

De nye RN flyplassen er ferdig definert.

Den første flyplassen i Brasil bygget gjennom et privat initiativ, nærmer seg ferdigstillelse i Rio Grande do Norte og forbereder å motta den første flyreiser den 15 April. Innenfor de to måneder som er datoen som er angitt for innsettelse, men er foreløpig ikke knyttet til definerte operasjoner.

Overføringsprosessen for flyselskaper fra dagens flyplass (Augusto Severo) til den nye flyplassen, som ligger  40 km fra Natal, i kommunen São Gonçalo do Amarante, er en av punktene som fortsatt er under diskusjon. Men selskapene vet at de har dårlig tid til å bestemme seg på.

Prediksjon fra bygg-herren Inframérica Consortium,  er å overlevere lokalene den 27 mars i begynnelsen av overgangsperioden.

Denne endringen er nødvendig fordi gjeldende flyplassen Augusto Severo, opphører å operere som en regulær forretningsflyplass og skal  overleveres til det brasilianske Luftforsvaret på en ubestemt dato ennå, men etter VM i fotball.

«Dette vil gi oss bare et vindu på 30 dager (for endring). Det er ikke helt ideelt, men vi må forsøke tilpasse oss, «sier direktøren for sikkerhet og flyoperasjoner i Brazilian Association of Airlines (ABEAR), Ronaldo Jenkins. De ideelle ville være 90 dager, sier han.

I et møte som National Civil Aviation Agency (ANAC) har sammenkalt til på tirsdag (18), i Brasilia, så bør man kunne få til definitive definisjoner om dette emnet. «På dette møtet vil vi studere om tidsfristen er mulig,» sier Jenkins. «Men det er selvfølgelig ikke i flyselskapenes interesse av å skape noen hindring til overføringen», understreker han.

Bygg-herren Inframérica hevder at det er ingen endring i prognosen angående tidsplanen for øyeblikket. Også bør det understrekes at til VM/Copa, vil de fleste kommersielle flygninger til Natal være via den nye flyplassen i  São Gonçalo do Amarante under World Cup, men det er også bekreftet at Augusto Severo vil fortsette å være åpen. Hvordan den skal brukes er fortsatt ukjent,men hva som er sikkert er at flyselskapene vil fortsatt operere de to flyplassene under hele VM.

Vi som sitterher i den bleke morgensolen og nyter det fine været her på gjerdet, håper at snart man kan være ferdig med den nye flyplassen i Natal som har tatt over 16 år å få fullført, noe som må være en ny verdensrekord? Natalenserene har ventet med lengsel og smerte på dette prosjektet som nå ve ferdigstillelse har krympet inn betraktelig fra de store vyene som ble forespeilet i media. Nå sies det at man heller skal bygge den videre ut – litt etter litt. Jaja, den som har lever får se – vi skal tro på det når vi kan ta på dette sier man som vanlig her i Natal.

Nå blir det åpning av søndags frokost-kurven og alle gnir seg i hendene av forventning over hva som ganene skal få smake på idag – ryktene sier også en slags kake idag også?

137339