Arkiv

Flybilletter til Natal – betraktninger.

Som alle vet, så er det en gylden regel at man skal bestille flybilletter ca. 6-8 uker før man skal reise, om man ønsker så lave priser som mulig. Dette er nok sikkert tilfelle også, men en annen ting er at flyselskapene gjerne har et begrenset antall med «billig-seter» og noen ganger kan 6-8 uker være litt for sent til å kapre disse setene dessverre, men alt avhenger av hvor mange seter som er tilgjengelige til lav-pris på den enkelte ruten.

En annen ting som mange sikkert ikke reflekterer over, er det faktum at når man er ofte inne og «leter/sjekker» priser og tilgjengelighet på selskapenes hjemmesider, så snakker man med en datamaskin/program som hele tiden «lærer» av pågangen/interessen på hver enkelt rute. (fuzzy logic program) Altså hvis du er ofte innpå og sjekker prisene på den avgangen du gjerne vil bruke, så gjør du deg selv derfor en bjørnetjeneste da dette programmet registrerer ip-adressen (din maskin) som «maset/forespørselen» kommer fra og den oppfatter «maset» som en økende etterspørsel på nettopp din foretrukkede avgang og ser muligheter til å sette opp prisene og også ned antallet på billige seter pga hva som komputeren oppfatter som en økende popularitet!  Da oppdager man plutselig at alle billig-setene på økonomiklasse er ikke tilgjengelige lenger, bare dyrere plasser finnes. På denne måten lager man faktisk ris til egen bak, noe vi har selv erfart flere ganger og det har kostet oss noen tusenlapper ekstra dessverre. Selskapene bruker å på forhånd vurdere hvor mang seter på økonomiklasse de bør tilby publikum, men ved en plutselig økende «popularitet» på en rute, så er selskapene ikke sene om å endre fra økonomiklasse til dyrere seter – merk dere det.

God Tur!

vm_2014_logo