Arkiv

Åpningenen av den nye flyplassen er avhengig av ANAC inspeksjon.

Åpningen av den nye flyplassen vil først bli bekreftet etter inspeksjonen av ANAC.

Datoen for innvielsen av den nye flyplassen i Rio Grande do Norte, avhenger av en undersøkelse av National Civil Aviation Agency (ANAC) vil bli godkjent.

Alex Fernandes som er bygge-leder ved byggingen av den nye  flyplassens  Aluízio Alves, sier at : 86% av arbeidene er ferdige til nå.

Informasjonen ble publisert i går av brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR), etter møte på byråets hovedkvarter i Brasilia. Målet for møtet var å diskutere, blant andre spørsmål, flytting av driften fra gjeldende flyplassen Augusto Severo, til den nye, som ligger over 40 km. fra Natal. Flytting er nødvendig å planlegge fordi Augusto Severo slutter å motta kommersielle flyreiser senere på året og vil bli overlevert til det brasilianske Luftforsvaret, men den aktuelle datoen er fremdeles ikke avslørt, men det vil skje etter VM.

Forventningene til ABEAR  om endre/flytte driften fra en flyplass til en annen, var hoved emnet igår, men det er ikke opplyst om hva som ble konklusjonen etter møtet. «På den 10 mars vil det være et nytt møte hos ANAC. Byrået vil da utføre en inspeksjon på den nye flyplassen og etter denne vil man kunne ta besluttningen om en overføring fra Augusto Severo og til den nye flyplassen, eller om Augusto Severo skal forbli i full drift noen måneder til, sier ABEAR gjennom sitt pressekontor.

Debatten om konsekvensene for økonomien til den nye flyplassen, må fremdeles ha i tankene at kontrakten på å fullføre flyplassen – sier levering; Januar 2015.

Ifølge informasjon fra bygge-herren; Inframérica Consortium, som bygger og skal administrere den nye flyplassen som har fått navnet; Guvernør Aluízio Alves, akter å overlevere lokalene for en åpning den 27 mars. Offisiell åpning av prosjektet er planlagt til April 15. ABEAR vurderer at en ideell tidsramme for en slik driftsendring fra en flyplass til en annen, vil ligge på rundt 90 dager. Men det er egentlig flyselskapene som skal operere på den nye flyplassen som må ta en endelig avgjørelse sier direktøren, pga sikkerhet og flyoperasjoner på den nye flyplassen.

ANAC ble spurt om dagsorden for møtet og om om det er mulighet for endring i tidsplanen for flyplassen, men fikk til svar at det må holdes flere møter, når man har med å gjøre med en slik komplisert operasjon som å flytte driften fra en flyplass til en annen. Det er veldig mange ting som skal komme på plass før den nye flyplassen/terminalen settes i drift sier ANAC. Alle som vil bli innvolvert i driften, må kunne få en anledning til å uttale seg, sier ANAC.

Forrige uke, uttalt Inframérica konsortiet at det er ingen endring av datoer, prognoser «i øyeblikket». De understreket også at under VM, vil alle kommersielle flygninger planlegges for den nye flyplassen, men at det også er en mulighet for at den gamle Augusto Severo flyplassen blir i drift som en back-up under VM. Flere flyselskaper opplyser at de vil operere på begge flyplassene under VM i juni/juli.

«Flyselskapene har ikke alle økonomi til å kunne operer fra begge de to flyplassene og må få friheten til å velge, bare de store selskapene sier at de trenger denne tiden til å kunne fullføre en slik stor operasjon, samtidig som man må avvikle en stor trafikk-topp som VM. Så 90 dager høres ut som en rimelig tid, uttaler flere flyselskaper til media.

Vi som stri-koser oss i morgensolen her på steingjerdet vårt, ser med spenning frem til åpningen av den nye flyplassen og minner om at; Jo flere kokker – dess mere søl!  Men, de får vel kabalen til å gå opp til slutt, om ikke på første forsøk – man har tross alt holdt på å dille med denne nye flyplassen i over 16 år til nå, så noen uker fra eller til spiller i bunn og grunn ingen rolle – bare vi får den helt ferdig nå til slutt?

Eller så er frokost-kurven kjedelig lett idag, så der blir det nok lite å skrive hjem om, men noe å bite i – det blir det alltid!

Ha en fortsatt fin dag/uke alle sammen!

137468

137340