Arkiv

Føderale myndigheter setter inn Hæren under VM.

Føderale myndigheter opplyser at de vil sette inn opptil 57.000 mann for å øke sikkerheten under VM i Juni.

Men i motsetning til hva man kanskje tror, brasilianere og utlendinger vil ikke se soldater og stridsvogner på gatene i vertskapsbyene. Ansvarlig for strategiske sektorer, så vil Forsvaret være tilstede rundt kraftverk, kringkastingstårn, i luften og ute på sjøen. Sikkerhets planen, som først er klar til April, ble delt i to deler: offentlig sikkerhet og forsvar. I den første delen, så vil det sivile og militære politiet i statene, samt det føderale politiet og National Security Force være ansvarlig for å kontrollere stadioner, treningssenter, havner og flyplasser, hoteller, delegasjoner og forsamlinger, severdighetene og steder av det offentlige rom. Det Føderale Politiets representant Andrei Passos Rao, sekretær den extraordinaire kommitèn for store arrangementer, sier at opp i mot 100 tusen menn av offentlig sikkerhet kan være tilgjengelig under Copa 2014.

Allerede nå så opplyser Forsvaret at de ikke vil sees patruljere byene, med mindre noe helt uvanlig oppstår. «Bruk av Forsvaret vil bare kunne skje med guvernørenes godkjenning, sa general José Carlos de Nardi, felles stabssjef i forsvaret.

Strategien til hæren vil bli offentliggjort til pressen i April om hvordan de væpnede styrkene vil agere under større seanser som åpning-seremonier etc. Men hæren skal hele tiden ligge i bakgrunnen for å styrke sikkerheten ekstra i landet under fotball VM, slik at alle fotball-fans føler seg trygge under sitt besøk i Brasil.Endelige så får stater som har mindre militære styrker «låne» noen tusen mann for å sikre nøkkelpunkter i disse statene. Samtidig må det være helt klart, at omlag 45 tusen militærpoliti, blir den største politi-styrken i landet og at hæren ikke skal blande seg inn i deres gjøremål.

Sikkerheten her på gjerdet under morgensolen er meget god og det har aldri vært tilløp til noe bråk – bortsett fra en og annen diskusjon om den eventuellt siste øl-boksen. Vi er også meget fornøyde med at føderale myndigheter tar sikkerhetsspørsmålet alvorlig under VM og stikker kjepper i hjulene for eventuelle kriminelle som planlegger noe dritt!

Frokost-kurven går vi forbi i stillhet idag – den var særdeles tynn på en torsdag.

Ha en fortsatt fin uke! PMMM                                                                                               PM logo. (policia militar)