Arkiv

Protestene mot fotball VM avtar i styrke.

Protestene mot VM i Natal, har vist en fallende tendens.

Protest kalt «Nei til Copa i Natal», fant sted på denne siste lørdag ettermiddag (22), ved siden av kjøpesenteret Via Direita i det sydlige Natal. I det sosiale nettverk på Facebook  hadde nesten 500 personer bekreftet sin tilstedeværelse under manifestasjonen, men rundt kl.19:00 var det færre enn 30 personer som hadde møtt opp, ifølge militærpolitiet.

«Jeg hadde gjerne sett flere demonstranter rundt her, men mange forsvant da politiet dukket opp for å ivareta sikkerheten på stedet,» sa en av de protesterende som foretrakk å være annonym. PM og det føderale motorvei-politiet (PRF) hadde satt sammen en aksjonsgruppe som skulle sikre at sikkerheten ble fulgt av personene som var tilstede. Disse lå StandBy langs motorveien Br-101 i tilfelle at det skulle utvikle seg til bråk. Det ble blant annet delt ut flyveblader på UFRN (universitetes området) under arrangementet.  Det var også et helikopter fra PM som patruljerte rundt i området.

Men det hele forløp så temmelig fredelig for seg, men enkelte demonstranter uttrykte ønsker om å ikke bli fotografert eller intervjuet under seansen, da media alltid  «forvrenger informasjon» som det ble hevdet.. Det ble ikke registrert noen aggresjon, eller utveksling av fornærmelser.

I en uttalelse, sier PRF at de alt har identifisert de fleste deltagerne, gjennom sitt program for forebyggende arbeid mot vold og kriminalitet som er myndighetens ris bak speilet til mot voldelige demonstrasjoner og uprovosert hærverk på offentlig/privat eiendom.

Målet var å hemme eventuelle utartende voldshandlinger under protest-marsjen. Ifølge notatet deltok under 50 personer i den lovlige protest marsjen. Noe ulovlig fyrverkeri ble beslaglagt som skulle brukes under protesten. Demonstranten fulgte opplegget som det var søkt tillatelse for og okkuperte bare den ene filen langs motorvei BR-101 som avtalt, ifølge PM-notatet.

Her på et noe vått steingjerde under solskinn på morgenkvisten denne søndagen, så går diskusjonen friskt om hvilken agenda slike protest-marsjer opperer under? Er det kun for å demonstrere, av gammel vane, eller er det virkelig noen som ikke ser at VM-2014 er nærmest er en ettertraktet livbåt for turistbransjen i Natal som har rekt opp på stranden i grevens tid? Om Solskinnsbyen spiller sine kort riktig nå, så kan man høste av fruktene lenge etterpå i ettermarkedet når fotbal-fansen har reist hver til sitt igjen. Det er derfor så inderlig viktig å få eksponert og vist frem Natal på en riktig måte, slike at også de mindre kjente/gode sidene ved hovedstaden i RN kommer mere tydlig frem og kan trigge ønsker og gi mersmak til å gjenta besøket på nytt – da særlig tenker vi på gringos?

Frokost kurven var tung og spennende idag og ryktene sier at det ligger en italiensk salami og et stort stykke med ekte hollandsk Gauda-ost, sammen med all frukten og de mere vanlige ingrediensene. Et rykte sier sågar at det ligger en halv oste-kake oppe i kurven – nam..nam.

Ha en fortsatt trivelig søndag alle sammen!

Morro_de_Careca

Copa 2014