Arkiv

9 mord registrert i Natal-området i helgen.

Lite hyggelig statistikk fra helgen.

De tekniske og vitenskapelige politi-instituttet (crime-lab)  (ITEP-RN)  i Natal, har inntil de tidlige morgentimene av søndag (23) registrert hele 9 (ni) mord i Natal og området rundt hovedstaden. Alle ofrene som ble drept av skudd fra skytevåpen, var mellom 17 og 30 år.

Fem av disse ofrene ble drept i nabolaget til Natal, hovedsakelig var de alle unge og mannlige. Ingen har blitt arrestert til nå pga mordeneble arrestert. Fire mord er relatert til hovedstaden fant sted i forskjellige nabolag og spesiellt Zona Norte skiller seg ut blan disse, som vanlig.

Media spekulerer over at omtrent alle mordene er relatert til narkotika omsetning/salg og manglende betalinger innen dette kriminelle miljøet. «Gatas Lov» er uhyggelig streng og enkel her >>> Betal…..eller dø!  Politiets sesielle avdeling for etterforsking av slike drap, sliter veldig med et stadig tilbakevendene problem; Ingen har sett eller hørt noen verdens ting!  Gjør de det, løper de straks en risk for å havne på den samme døds-listen som ofrene. Det store narkotikaproblemet i Natal er relatert til to ting som preger markedet; 1. Lett tilgang til narkotiske stoffer. (alle typer). 2. Billige priser – særlig i begynnelsen – og frem til at du sitter skikkelig på kroken. Og den tredje tingen er som nevnt over; Det er aldri noen som har sett/hørt noen verdens ting, så det er ikke lett for politiet heller skal man huske på i denne sammenhengen. Natal er inne i en nedad gående døds-spiral som er som en ond sirkel uten ende. Statsmyndighetene har tryglet de fødrerale myndighetene i Brasilia om mere midler til bekjempelse av ondet, men så lenge den generelle økonomiske situasjonen langsomt forverrer seg i Brasil, så er liten/ingen ekstra hjelp å få fra Brasilia, utover de midlene som RN har blitt øremerket for i statsbudsjettet – dessverre!

Vi som sitter her i en herlig morgensol på steingjerdet vårt en mandag morgen, vil likevel berolige alle som er redde for å besøke oss her i Solskinnsbyen med følgende beroligende ord; Om du holder deg langt vekk fra narkotika og dette kriminelle markedet og ikke flasher ut mot samfunnet at du er stinn av penger, så er nok sjansene for at du vil oppleve noe kriminellt under ditt besøk her hos oss, temmelig minimale – tross alt så vil du nok heller få en påtrengende lyst til å besøke oss på nytt? Kriminaliteten vil ikke oppsøke deg – om ikke du oppsøker den. Så enkelt er det!