Arkiv

Rådhuset (myndighetene) ønsker å overta salg/markedsføring av elekt.bussbilletter.

Myndighetene i Natal (rådhuset) har besluttet å overta salg/markedsføring av elektroniske bussbilletter i Natal. Besluttningen er et svar på uføret/bråket mellom eiere av Alternativ Transport av passasjerer (SITOPARN) og unionen av urban transport av passasjerer innenfor kommunen Natal. (SETURN), som resulterte i brudd på den midlertidige resolusjon som ble publisert i Official Gazette (myndighetens offiselle avis)  av by-rådet den 10 februar og definert igår 25.feb. som tidsfrist for midlertidige distribusjon av samlingen av en felles fakturering.

Emanuel Amaral, Prefeitura som fremdeles studerer tvisten, sier i en kommentar at myndighetene på denne måten skjærer i gjennom for å få det nye systemet ut i praksis så fort som mulig.

Ifølge riksadvokaten i kommunen, Carlos Castim, er løsningen å regne som et tydelig svar til befolkningen. For ham, så kan de offentlige myndighetene ikke bare sitte passivt følge konflikten mellom Seturn og Sitoparn. Han hevder at det åpenbart var en feil å gi to fagforeninger mulighet til å kunne oppnå en enighet om den nye ordningen. For Castim sier at helt fra starten av burde byens myndigheter grepet fatt i situasjonen vedrørende tilstanden/muligheten til kontroll systemet for passasjer, som er fastsatt i lov nr. 6,410, 27 September 2013, gjeldende samlingen av kommunale billettsalg på bussene i Natal.

I dag, opererer både Seturn og Sitoparn med tjenester uten noe formellt dokument, som gir konsesjon eller tillatelse fordi budgivning vedrørende den offentlig transport var  ventet å bare vare ut på slutten av året. Det er et problem, sier Castim at staten/fylket har ingen måter å straffe fagforeninger for mulig brudd som oppstod i forhold til resolusjonen/loven.

Det er derfor vi foreslår at regjeringen/byrådet overtar markedet og definerer de nye regler så snart som mulig, pga når man ga oppdraget til fagforeningene, så endte hele greia straks i et brudd og resultatet ble: ingen oppfyller avtalen, «sa Carlos Castim.

Myndighetene er nå på jakt etter en sammarbeidspartner som kan bistå båe teknisk og praktisk til gjennomføringen og driften av det nye elektroniske billett systemet i Natal.
Regjeringsadvokaten gjentar at den provisoriske resolusjon har ingen gyldighet lenger og  «Kommunen overtar markedsføring og drift av denne tjenesten og Seturn og Sitoparn må tilpasse seg til våre regler for å unngå å bli straffet,» sa han kategorisk og  legger til at straffer bør kunne gi store bøter og helt opp til suspensjon av buss-linjene.

Men foreløpig er det ingen som våger å antyde når en eventuell ny ordning blir satt ut i livet.

Vi her på gjerdet i morgensolen, må si som sant er, at alle de årene vi har  vært i Natal, så har det alltid foregått krangel innenfor kollektivtrafikken i Natal – med streiker og billettpriser som forandrer seg etter høy-vekta i Moss. Og bussene har likevel vært stappfulle – da særlig i rushtidene og viser at de er et særdeles viktig moment for publikum for å kunne komme seg fra A til B. Det må da i Herrens navn være mulig å komme til enighet om noe så enkelt som prisene/billetteringen på bussene i hovedstaden – vi gremmes!

Frokostkurven derimot overrasket stort idag med et bastant rykte om en særdeles godt likt nøtte-kake som dukker opp i kurven fra tid til annen. Ja, i tillegg til all den lekre frukten og kald drikke da selvfølgelig!

137864