Arkiv

«Karneval» i Natal…………………………

Folia de Momo begynner i dag i Natal

Momo festen begynner i dag (27) i hovedstaden i RN. Ordføreren leverer nøklene til byen til kongen og dronningen av karnevals-natten, et maskeradeball på Largo do Colégio Nord-riograndense Atheneu, i bydelen Petropolis. Attraksjonene i den kommende natten blir Lane Cardoso og Spok Frevo Orquestra, fra Pernambuco. Natal har bekreftet de populære nasjonale navnene for sitt «Carnival» opptreden  2014 som; Elba Ramalho, Alceu Valença, Moraes Moreira, Mart ‘ Nália og originalene av Sambaen.

Arrangementet starter i kveld kl 21:00. Den eneste endringen i biltrafikk i regionen, ifølge sekretariatet for urban mobilitet (Semob), vil være på hjørnet av Avenida Rodrigues Alves Potengi gaten og Rua Potengi ved Seridó. «Endringen blir ikke satt i verk før senere i ettermiddag. Trafikken går som vanlig i resten av gatene og man kan bruke parallell gatene som alternativer, «sa inspektør Carlos Eugene, leder av tilsynet for arrangementet.

Parnamirim/Pirangi karnevalet (mye større)  åpner denne kommende fredag og er vel det nærmeste vi kan komme den typen av karneval vi ser i media fra Rio etc. Men merk at karneavalet i Recife er minst like stort som Rio-karnevalet om dere digger mega-karneval!

Fra i morgen (28), så kan man oppleve biter av «karneval-attraksjoner» i Natal også, men bitene liger spredt utover ; Alecrim, Gamlebyen, Ponta Negra, Redinha og Rocas i fokus, i tillegg til show, opptog musikk. Enkelte få innslag av byens samba-skoler kan også sees.

Næringslivet har bidratt med litt penger og det samme har myndighetene, men likevel så blir ikke dette rare greiene om man sammenligner med Rio, Recife, Salvador etc. Det er nemlig Carnatal som er Natal sitt store jippo i så måte må vite! Dette «spesielle karnevalet» trekker til seg nærmere en million mennekser primo desember måned , dog ikke i år (fjor), da man var tvunget til å flytte hele arrangementet til Parnamirim dessverre, pga byggefasen med den nye Dunas Stadion som var inne i sin sluttfase da.

Forventningen er likevel at hvert show tiltrekker omtrent 30 tusen mennesker foran scenen. Mer enn 30 lokale attraksjoner er nå også bekreftet i dette åres «carneval».

Ønsker du et så stort karneval som mulig i rimelig nærhet, da er eneste sjanse å reise til Pirangi/Parnamirim og dette karnevalet øker bare i størrelse fra år til år, med ti-tusener av feststemte mennesker og store opptog i gatene.

Sjekk timeplanen til jul i dag, i morgen og lørdag

27 dag torsdag < februar

21:00 Offisiell åpning av Carnival 2014: masquerade i Largo gjøre Atheneu, i Petrópolis; levering av nøkkelen til byen til King Momo. Attraksjoner: Lane Cardoso og Spok Frevo orkester.

 

Fredag 28 dag < februar

Historiske oppvisning på torget André de Albuquerque square

Bar Amerilinho.

18:00 Det gamle karneval-bandet spiller.

 

< Lørdag 1 mars

Folia de Momo begynner i dag i Natal –  Beco da Lama (Bar de Nazaré) (i Nasaret)

10:00 Indie band da Ribeira

 

Sjekk tidsplanen for Pirangi, i Parnamirim:

< Fredag (28)

-Åpning av Carnival-med levering av nøkkelen til byen til King Momo og dronningen 19:00

-Elektrisk Trio med bandet Grafith spiller 20:00

< Lørdag (1)

Parader vil blokkere gaten hele dagen  NB!

Konserter med sjø-kanten 11:00

Trios elétricos (Deixe de Brincadeira e Swellen Pimentel) spiller  18:00
Blokk populære parader under daglig

Konserter på torget med blant annet; Forró da Ostentação do Brasil, Cavaleiros do Forró e Desembestados do Brasil) kl. 20:00

< Mandag (3)

Paraden med Virgin blokken og andre parade-blokker.

Konserter ved havet – 11:00

Trios elétricos (Cavaleiros do Forró e Banca Circuito Musical) – 18:00 og  Shows na praça (Forró Ostentação do Brasil, Deixe de Brincadeira e Desembestados do Brasil) – 20:00

Vi som sitter her på gjerdt i en blek morgensol sammen med brassevenner, er ikke overvettes imponert over karnevalet i Natal må vite, men det som foregår i Piramgi/Parnamirim har litt mere sus over seg og gir nok kraftigere assosiasjoner til Rio-karneval typen – blant annet på grunn av mange fine opptog og parader, så husk for all del å ta med kamera her. (men pass godt på det – for ellers tar noen andre godt vare på det!!!)

Frokostkurven på en torsdag morgen var av lite spennende karakter, om man da ser bort fra en liten stabel med vafler + vanlig frukt og drikke.

Ha en trivelig dag!

carnaval_2014_830