Arkiv

Byggebransjen mister troen på VM 2014 effekten.

Talsmenn for byggebransjen som tror på positive effekter av VM 2014 i Brasil, har  falt fra 82% i juli 2011 til 64% i juli 2013. På den annen side, så øker antallet av de som sier at dette vil virke  negativt fra 8% til 11%. Informasjonen er å finne i  National Hovedorganisasjon for industrien (CNI). Tallene ble sluppet i går.

Ifølge undersøkelsen tror de fleste respondentene at ikke alle effekter vil slå inn. Antall entreprenører som ikke forventer virkninger økte fra 41% i juli 2011 til 52% i juli 2013. «Denne veksten i realisering, skyldes at  at det nå er flere selskaper som  hovedsakelig mister troen og optimismen for selskaper basert på info fra stater som mottar VM 2014, sier studien.

I de 12 VM arenaer-Amazonas, Bahia, Ceará, Distrito Federal, Mato Grosso, Minas Gerais, Paraná, Pernambuco, Rio de Janeiro, Rio Grande do Norte, Rio Grande do Sul, og São Paulo, er prosenten av dem som tror at det vil være null  konsekvenser for selskapet hoppet fra 34% til 49% i perioden. Blant selskapene i andre stater uten VM deltakelse, var antallet mer stabilt: bare fra 54% i 2011 til 55% i 2013.

Arbeider.

Undersøkelsen viser også at den største fordelen ved VM utbyggingen er at utbyggere er intervallet øker for alle grupper som tilbyr tjenester som faller inn under VM 2014 arbeider.

Nasjonal turisme forventer en økende turist flom (fans) under fotball VM.

I listen over de største problemene som byggefirmaer sliter med føre VM, vises en mangel eller høye kostnadene for arbeidskraften, dette utgjør 51% av svarene. Så kommer med sine 40% av svaren, vises det til de høye skattene, byråkrati (31%) og kort varsel for oppsigelse av arbeid eller tjenester (23%).

Forskning  gjøres i samarbeid med brasilianske; Câmara Brasileira da Indústria da Construção for byggebransjen (CBIC), gjeldende  487 store  selskaper og 118.737  små, mellomstore.

Vi som trives som fisken i vannet her på gjerdet vårt i en alldeles nydelig morgensol, tror nok at mange selskaper har trodd litt på «Julenissen» når det gjelder hva de trodde skulle komme ut av VM 2014 for deres del? Det er nok mange som har fått bra oppdrag set med økonomiske øyne, men også mange som ikke får ut så mye som forventet og er derfor skuffet derover. Men – alle kan ikke få i pose og sekk heller.

Frokost-kurven i dag lørdag derimot, vil etter ryktene å dømme, kunne leve opp til forventningene om det stemmer at den inneholder både en jordbær-pai og en appelsinkake? Også drikkevarene skal visstnok ha fått et oppsving i kvalitet og type – vi gleder oss rått og rumlingen i magene rundtforbi her, tyder på at forventningen står i stil til ryktene?

Ha en virkelig trivelig ukeslutt alle sammen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA