Arkiv

Turist-ministeren forventer besøk av 600.000 turister/fans under VM 2014

Drøyt 100 dager igjen til VM, er anslaget fra departementet for turisme: at landet forventer å kunne motta ca 600 tusen utlendinger og tre millioner brasilianere under Fotball VM i Juni/Juli.

Ankomsten av turister fra utlandet, som i 2012 nådde 5,7 millioner, kan ventes å kunne  passere 7,9 millioner frem til i 2016, med en vekst mellom 6 til 8% per år. Men, la oss si det som det er; «Det er det fortsatt alt for lite for et land som er så fascinerende som vårt», sier ministeren.

Departementet sikrer nå at investerte midler på rundt R $ 180 millioner, fungerer som det skal og tilgjengelighet og service hos de mange sentrene lever opp til sitt nøkkel-ansvar.

Programmet for vekst akselerasjon (PAC) har også øremerket R $ 461 millioner til nye konferansesentret og arrangementer i 11 vertskaps-byer. I tillegg ble sektoren inkludert i pakken av skattefritak for Brasils største plan fra den føderale regjeringen i landet.

En studie gjort under Confederations Cup (Prøve VM 2013)  og World Youth Day, viste at utlendinger som har vært i Brasil var stort sett fornøyd med de viktigste tjenestene som tilbys av landet.

Mer enn 90% sier de har tenkt å komme tilbake, ifølge en undersøkelse utført av departementet for turisme i samarbeid med Fundação Instituto de Pesquisas Econômicas (FIPE) og Institutet av Coppe Federal University i Rio de Janeiro.

Ifølge departementet for turisme, er det bygget i Brasil minst 422 nye vertskapsog  samarbeids ordninger og av disse er minst 164 øremerket for Copa 2014. Tilordningen ble også en investering for konsulenter blant hotelleiere i landet, BSH International.

Copa 2014

Brazilwavingflag