Arkiv

Natalenserene feirer heller Karneval på stranden?

Natalensere i mengder langs strendene og sure ansikter i trafikk-korker på søndag ettermiddag.

Blant karnevals feiringene i byene, så valgte heller mange natalensere å feire sitt eget karneval på strendene langs kysten.  Mot de  nærliggende strendene, var trafikk bevegelsene intense hele denne morgenen og fra tidlig på ettermiddag så måtte bilistene igjen sause seg inn med tålmodighet på nytt – for å komme seg hjem igjen!

Mange fant det for godt å heller for godt å rigge seg til på stranden med parasoller, bord og stoler. Det myldret med frydefulle unger og foreldre som slappet av fra ukas vanlige stress/striskjorte!  Det ble bygget mange flotte sand-slott langs strendene, men som bla rasert og effektivt fjernet når høyvannet stakk innom en liten tur. Men gøy – det hadde de visst alle og samme hvem du spurte, så var svaret det samme; Vi feirer karneval!

De som som valgte å gå til nordsiden av de Newton Navarro broen  måtte være ekstra tålmodig tålmodig, siden trafikken ut/fra strendene forårsaket saktegående køer som igjen ga opphav til grinete billister og sure unger i baksetene på bilene Men, etterhvert så løste det seg opp og alle kom seg velberget hjem til kveldsmaten, uten de helt store trafikk uhellene rapporterte PRF (UP) fra buskene.

Vi som nyter en tidlig mandagsmorgen her på steingjerdet vårt, må si som sant er; at noen «karneval stemning» à la Rio – det har vi aldri registrert i Natal. Potiguar indianerene liker også en fest – bevares – men i litt andre former enn vanvittige opptog og masser av penger som heller kunne brukes til noe mer fornuftig, f.eks. sosialt – her i den fattigste staten i Brasil?

Og frokost kurven bar heller ikke preg av noen overdådighet med «left-overs» fra et karneval, kun litt kald kylling utenom det vanlige.

Men, uansett; Ha en alldeles fin kommende uke alle dere der ute!

138260

138261