Arkiv

Natal har 100 dager på seg til å bygge opp et arvestykke.

I går var det nøyaktig 100 dager til Natal får sette i gang den første kampen sin i  FIFA World Cup 2014.  Kl 13:00 den 13de juni 2014 , så spilles kampen mellom  Mexico og Kamerun , som den første av de fire kampene som skal spilles på den nye stadion; Arena das Dunas.  En dag tidligere den 12te juni , i São Paulo/SP, så spiller Brasil og Kroatia sin kamp, syv år etter kunngjøringen fra FIFA at Brasil fikk arrangere Copa i 2014. Valget av Natal som sub hovedkvarter ble annonsert utgitt den 31 mai 2009. Siden da har det vært mange dager med planlegging og arbeid før den nye stadion stod ferdig ultimo desember 2013. Nå jobber statlige og lokale ledere mot klokka for å oppgradere byen Natal, slik at den står i stil til sitt nye smykke av en stadion.

Ennå gjenstår en del etterjusteringer og endel arbeid utenfor stadion på på den nye parkeringsplassen og myndighetene jobber iherdig med å få mobiliteten og infrastruktur opp på et høyere plan i hovedstaden vår.

Siden byen ble oppført på listen over de 12 vertskapsbyene, så måtte myndighetene innrømme at det var flere ting vedrørende mobilteten og infrastrukturen i byen. I det Natal havnet på den eksklusive listen over de tolv byene, så tentes samtidig mange store forventninger som ville forandre det daglige livet til natalenserene. Reiseliv, helse, sikkerhet, telekommunikasjon, transport og mobilitet er sitert som områder hvor store fordeler/oppgraderinger ville bli nødvendige. Men noen prosjekter lagger og med litt over tre måneder til starten av mesterskapet, så har uvissheten og tvilen på nytt lagt sin klamme hånd over noen av de uferdige prosjektene i byen.

Arena das Dunas stadion, som ble innviet av President Dilma Rousseff denJan 22, vil være scenen for fire kamper i den første fasen av World Cup og derfor får nå installasjon av noen mobile plattinger en ekstra prioritet under etterarbeidet. Den indre delen av taket ble definitivt ikke helt fullført, samt arbeider utenfor stadion som det nå jobbes med.

Et av områdene som plager myndighetene, er arbeidet med offentlig sikkerhet under VM. Planen omfatter føderale, sivil og militær politiets offiserer, i tillegg til Forsvaret som er allerede har fått definert sine oppgaver. Utstyr som kameraer, sentral overvåking og overvåking og observasjon + lastebiler har blitt levert. Materialet har som endelig mål under VM å sikre den offentlig sikkerhet og det sosiale forsvaret (SESED). Men fordelene av dette har ennå ikke nådd ut til befolkningen.

Avisen Tribuna do Norte tok en research/roundup av andre områder og viser hvordan situasjonen er akkurat nå. Noen prosjekter, for eksempel airport Aluízio Alves, som egentlig ikke en del av pakken av ferdige lovet arbeider med framveksten av World Cup, men viser til hvordan forberedelsene til dette prosjektet har blitt løftet som en av de viktigste arbeidene frem mot Copa.

Belysning og ned-telling.

Natal-Portalen ved inngangen til byen, fikk en spesiell belysning med grønne og gule fargede tall, som skal markere datoen og begynner nedtellingen av 100 dager frem til 2014 Fifa World Cup. Hver eneste av VM vertsbyene oppviser tilsvarende lysende tall som i grønt og gult og som teller ned mot VM-Starten

Nå i mars starter den kommunale urbane tjenester (SEMSUR) installasjonen av de dekorative utsmykkningene rundt VM-2014 , langs  byens viktigste hovedveier. Foruten dekorasjonen rundt selve stadion, installerer Semsur utstyr på de viktigste korridorene mot nabo  kommunene. Det vil bli reist to dekorasjoner på grenselinjen mellom nabobyene mellom Natal og Parnamirim og en annen mellom Natal og Ceará-Mirim.

På den 22. januar 2014, ble Arena das Dunas stadion bygget overlevert, etter nesten to og et halvt år og gjennom et offentlig-privat samarbeid (OPS) mellom staten regjeringen og OAS til en pris på R $ 420 millioner. Stadion har en kapasitet å motta 40, 000 mennesker i 4 VM-kamper og  stadion blir også utstyrt med mobile plattinger. Denne tjenesten skal være klar til 30 April. Den mobile strukturen vil ha muligheten til å motta opp til 11,744 mennesker under konserter/show etc.

Urban mobilitet

Når Natal ble annonsert som en vertsby ut til  verden, så ble det samtidig klart at Natal ville måtte gå gjennom en ekstrem endring i sin mobilitet. Nå 100 dager frem til VM begynner, så jobbes det iherdig og ifølge den kommunale offentlige tjenesten for infrastruktur (SEMOPI) er arbeidene rundt arenaen (to bruer og seks tunneler) nå 53% fullført. Budgivning for prosessen med restrukturering av motorveien Roberto Freire Avenue ble startet, men dette arbeidet begynne ikke før VM og er utsatt til sommeren (vår høst).

Telekommunikasjon

Under Confederations Cup i 2013 så klaget tilreisende fans over vanskeligheter for å koble seg til Internett. Det er foreløpig ingen oppdateringer om hvordan denne ståa er i Natal for øyeblikket, men det jobbes med saken og man regner med at de nye 3G og 4G nettene vil være oppe å gå i løpet av mai måned.

Offentlig sikkerhet

Antallet med vold har bare økt gjennom årene i staten RN. Bare var i år, har det mer enn 200 drap. Offentlig sikkerhet vil likevel få tilført ekstra  forsterkninger med kunngjøringen av Natal som et VM- sentrum av verden. Det ekstraordinære sekretariatet for sikkerhet for store arrangementer (SESGE), Justisdepartementet, vil assisterte i opplæring av polititjenestemenn, soldater, brannmenn og føderale tjenester på veien frem til Copa. I tillegg har moderne overvåknings utstyr og video/kamera overvåking  allerede kommet på plass i hovedstaden.

Turisme

Etter frustrasjonen med avbestillingene av sengeplasser fra den AG-offisielle FIFA turoperatør-Brazilian Association for hotellbransjen i RN (ABIH/RN) og Natal konvensjonen & Visitors Bureau, ligger anslaget nå på en utleiegrad av senger i Natal under VM, på rundt 80%.  Ideen er å også tiltrekke seg turister som vil være tilskuere til andre VM-kamper i NordØst, som i Fortaleza og Recife.

Flyplasser.

Dette er litt diffust for øyeblikket når det kommer til luft-transporten til/fra Natal og overføring av driften fra Augusto Severo flyplassen i Parnamirim, til Aluízio Alves, i São Gonçalo do Amarante. Det er ingen presis informasjon om hvordan dette vil endre  flyten av fly under World Cup. Det er kjent at National Civil Aviation Agency (ANAC) tidligere har godkjent 105 nye flyruter til Natal i fjor, men at det er usikkerhet med hvor mye trafikk den gamle flyplassen skal stå for, siden det enda er usikkerhet med overleveringen av den nye flyplassen.7.

Passasjerterminalen(e)

Utstyret er en del av pakken av arbeider planlagt for World Cup og det er viktig å få turister til å ville  komme til byen ved havet. Prosjektet er nå 83 prosent ferdigstilt og innvielses prognosen er nå forespeilet til mellom 20 og 30 mai. Den totale investeringen i prosjektet er på R 72.5 millioner reals med støtte fra den føderale regjeringen. Companhia Docasområdet om å gjøre Rio Grande do Norte (CODERN) til en cruise-havn, sier at det fortsatt ingen bekreftelser på at noen cruise-skip vil anløpe Natal under VM.

At tidsplanen spill og attraksjoner i Natal

 

Arena das Dunas

Åpne dato: 22 januar 2014

Investering: R $ 400 millioner

Kapasitet: 40 000 tilskuere

Natal kamper;

Fredag (6/13/2014)

13:00  Mexico x Kamerun

Mandag (6/16/2014)

19:00  Ghana x USA

Torsdag (6/19/2014)

19:00  Japan x Hellas

Tirsdag (6/24/2014)

13:00  Uruguay x Italia

 

FIFA Fan Fest

Sted: Praia do Forte

Dato: Mellom 12 juni og juli 13

Åpningstider: 10:00 til 22:00

Detaljer: Det vil være 33 festdager, femtini kunstneriske attraksjoner og 300 timer med kulturelle aktiviteter

Offentlig: Anslag > 25 tusen mennesker per dag

Investering: R $ 4 millioner

Hovedattraksjonene: Olodum, Margareth Menezes og Zé Ramalho

Vi her på gjerdet kan bare legge til at vi gleder oss voldsomt til VM 2014!

Og frokost-kurven var meget standard idag – bortsett fra en pakke me Cocos-kjeks ekstra.

Ha en fin onsdag alle sammen.

 

138453138455138457138459