Arkiv

PM starter nye rutiner/overvåkinger i Natal.

PM/RN fortsetter med å forsterke trafikk kontrollene i byen, for å motvirke buss ran.

Militærpolitiet i Rio Grande do Norte startet på fredag enda en operasjon for å dempe buss og bankran i det metropolitiske området Natal. Siden fredag har kommandoene av PM/RN highway patrol kommandoen og staten/myndighetene (ERCP) og med supplerende støtte fra motorsykkel-patruljer (Rocam), for å effektivt heve overvåkingen av de viktigste korridorene i byen.

I går, ble aksjoner planlagt  å skje i Avenue Hermes da Fonseca og Engenheiro Roberto Freire, på sørsiden av Natal, i Avenue Ciro Pedrosa, i Areia Preta og Dinarte Mariz (Via Costeira); og ved korsveien mellom Avenida Boa Sorte og  med Industrial, i den nordlige sonen. Sikker transport fulgte operasjonens fotspor, som startet på fredag og man hadde ikke erfart noen ran eller tyveri i biler frem til denne lørdag morgen.

Andre Lt. Tony Swamarn, ERCP, sier at operasjonen fortsetter inntil dagen 31 mars. Målet er å gjøre Blitz -kontroller – altså uanonnserte kontroller på meget kort varsel over hele byen. «Blitz vil arbeide etter forhåndsbestemte planer lagt av kommandoen og man vil derfor ikke opplyse noe om hvor disse kontrollene kommer ut til media.

Buss-sjåfører i Natal sier seg meget godt fornøyd med en slik heving av overvåkingen og allerede ser man en nedgang i visse typer av vold og overfall i byen. De «slemme gutta» blir mere usikre når de kan risikere å dumpe inn i en bliz-kontroll, nær sagt hvor som helst i hovedstaden.

Vi tar av oss lua!

138738