Arkiv

RN vil passere 1 million kjøretøyer i andre halvdel av 2014.

RN må legge opp til å passere 1 million kjøretøy i andre halvdel av dette året.

Dette er åtte nye biler hver time, eller 199 per dag i byene hos  potiguar indianere. (RN) Med denne økningen av kjøretøy- flåten, vil Rio Grande do Norte passere milepælen på 1 million enheter i løpet av den andre halvparten av i år, ifølge utenriksdepartementet ved et estimat for transitten. (Dmv/RN).  Bare i de første to månedene av 2014, så fikk 11,972 nye montert de nye skiltene sine og ble registrert i forskjellige kommuner hos  potiguar indianere. Under VM-2014, så vil mer enn 999 tusen sirkulerer igjennom staten.  Hvis man tar med alle kjøretøy som kommer fra andre stater, vil RN kan du få millioner av biler på veiene sine under VM.

Alex Régis i SEM, viser med en sammenligningen mellom 2005 og 2013, at antallet kjøretøy i staten har vokst med mer enn 137% mer – det sørgelige er bare at antallet av kilometer med veier, på langt nær har vokst like meget.

Foreløpig har hovedstaden i RN en bil eller motor-sykkel for hver 2.52 innbyggere. Antallet er  mye høyere enn nasjonalt, som beregner en slik enhet for hver 4,0 innbygger. Den gjennomsnittlige årlige veksten i staten er på 10,5%, herav var 2013  den laveste med 9,19%. Innen et år økte flåten fra 884,000 til 965,000 biler. «Vanligvis ser vi en større økning i innlandet,  men i første kvartal i år var det en større vekst i Natal, fremhever Azevedo, som koordinerer den statistiske sektoren av DMV. Sammenligningen mellom første kvartal 2013 og 2014, så vokste antall nye biler i hovedstaden med4.44%, mens innlandet lå på 1,9%.

«Er hver dag så gjøres trafikk situasjonen vanskeligere. De som jobber med leveranser, taxi etc. og kjører mye, har store problemer med å kunne arbeide rasjonellt – dette hevder et bud, Leonardo Fernandes (32) som daglig opererer ute i den stinne Natal-trafikken. «Byen må få en mye bedre mobilitet, «hevder han til media.

Eksperter på mobilitet (UFRN) og trafikk problemer, sier i en utredning til media at Natal stevner med en jevn hastighet mot et snart komplett trafikk-kaos – hvis ingen ting blir radikalt endret, så er ikke kollapset langt unna sier man på de kanter og endringene må være store og omfattende for å kunne gjøre noen nytte.

I løpet av bare de siste to månedene, så har det kommet mer enn 5.100 nye kjøretøy i tillegg til de som var der fra før.

Ifølge ham er alle disse nye biler på gatene hver, forårsaket av myndighetenes gunstige betingelser på lån og støtte-ordninger til denne bransjen – vel vitende at de holder på å grave sin egen grav?. Man skal huske på at det er så dyrt å ha bil i Brasil, at de fleste bare bruker den til og fra jobb – men uansett så er den uten tvil; status symbol nr.1. Rapporter om bil-tettheten på gatene har en merkelig kurve. Den er aller høyest i begynnelsen av måneden, for så å falle jevnt og trutt frem mo den 10.de i måneden hvor ting&tang stabiliserer seg. Den enkle grunnen til dette fenomenet er såre enkel; etter den 1.ste i måneden (lønningsdag) har man råd til å fylle bensin på tanken, men etter den 10.de så blir det å ta bussen til jobben.

En annen faktor som er påpekt av professorer,  er bruken av motorsykler. Blant mengden av nye kjøretøy som fikk sine skilter i januar og februar, er mesteparten med to hjul av de  5,149. «Vi bør vurdere om de forårsake en mindre innvirkning på mobiliteten  enn en bil. På den annen side, så øker antallet skadde i trafikken hos motorsyklister urovekkende fort, viser tall fra sykehusene.

Men, uansett så er vi her på gjerdet under en nydelig morgensol, av den oppfatningen at trafikken i Natal har blitt stadig mer og mer grusom de siste 10 årene og visse tider på døgnet har vi nå fått en forsmak på hva som er i komminga, om ingenting drastiskt blir gjort snart?

Frokostkurven idag er heller grå og trist den også, men dog helt fri for exhaust fra biler og motorsyklister. Men, opp med haken; Livet blir  som kjent hva man gjør det til selv – verre er det ikke – tross alt?

Ha en flott uke videre alle sammen!

132082