Arkiv

Dårlig trafikk kultur på BR-101

BR-101: brudd på trafikkreglene bøker for hver dag.

De gjennomsnittlige daglige lovbrudd registrert av føderale motorveie politiet (PRF) på BR-101, er blitt doblet i år. Det har gått fra 13 brudd døgnet til 26. Postene i statistikken for månedene januar og februar, står  allerede for tilsvarende 33% av summen av hele fjoråret. Man har registrert hele 1,581 brudd inn-varslet på bare 59 dager, mens i hele 2013 var det 4,790 brudd.

Postene hvor lovbruddene var registrert, varpå ruten mellom Km 80 og Km 136. Den 28-km lange strekning av den nærliggende delen av parken Aristofanes Fernandes i Parnamirim og videre mot  nabolaget Parque dos Coqueiros, på nordsiden av Natal.  Bare på strekningen nær veien og komplekse Quarto Centenário, teller SEMOB nå mer enn 100 tusen biler som passerer hver dag. Overvåkingen på statlige og kommunale veier, så er ansvaret lagt på  kommandoen State Highway Patrolman (ERCP) og ved den kommunale utenriksminister for den urban mobilitet, som også hadde gitt media de forhøyde  tallene de siste to månedene.

Å legge seg sent tilbake i  høyre felt leder rangeringen av PRF, med 929 poster/brudd i 2013  og mot 420 i 2014. Per sekund er drukkenskap bak rattet større nå registrert av PRF, med 168 vurderinger registrert i år. Misbruk mot parkeringsreglene, innehar nå allerede nesten halvparten av alle poster, sammenlignet med hele fjoråret 2013. I disse to siste månedene ble registrert 104 brudd, mens i hele 2013 registrrte man 285 totalt.

Dessuten muliggjøres nye tilfeller av trafikk-ulykker av det faktum at samarbeidet med andre medtrafikkanter har blitt dårligere og man kjører mere agressivt på veiene. Også økende ulovlig bruk av mobiltelefon og mangelfull bruk av blinklys ved fil-skifte + økende uoppmerksomhet i det totale trafikk bildet av bilførerene – fremmer et økende antall av styggere trafikk ulykker.

Ifølge Roberto Cabral, inspektør i PRF, avdekker dataene «en økende motbydelige atferd av våre sjåfører.»  For ham har bilførerenes økende vaner og ignorering for trafikk regler, gjort at han nå tar til orde for en mere streng attityd overfor egoistiske bilførere ute i trafikken. Kan man få luket ut en større del av «verstingene», så er mye vunnet, sier han til media.

Han mener økningen av antallet biler er den bidragsyteren som tross alt bidrar mest til den nye stygge trendene som statistikken peker mot. Flere biler sirkulerer, flere potensielle helt nye bilførere som kan gjøre feil og være årsaken til ulykker. Situasjon er at det er ifølge anslag fra State Department av trafikken (DMV/RN), så er det åtte nye biler/førere ut i trafikken for  hver time, eller 199 per dag i byer hos potiguar indianere.

Mangel på trafikk engineering og planlegging og en felles transportpolitikk er også bidragsytere til forekomstene av økende brudd, siden stopp i trafikken, får bilførere til å drive med ulovlige handlinger. For ham er BR-101 et eksempel på dette, siden varigheten av køer på motorveien kan forårsake oppsamlinger av trafikk uhell og farlige manøvrer når bilføreren  prøver å kvitte seg med et hinder som f.eks. busser som har stoppet.

Diskusjonen her på gjerdet i morge.solskinnet, har gått heftig og mange ser et skikkelig kaos som er på vei i vår retning pga av en stadig dårligere mobiltet i Solskinnsbyen vår. Men det er jo enkel hoderegning dette; 200 nye biler ut på veiene hver måned, samtidig som det omtrent ikke bygges/forsterkes nye veier – dette bare må bli fullt kaos til slutt. Kanskje må myndighetene få tredd dette kaoset ned over ørene – før de våkner opp av dvalen for å ta i tu med kaoset? Vi gremmes!

Eller så glimtet frokost-kurven til med en stilig sitron-kake idag + det vanlige av frukt og kald drikke.

Ha en fin uke videre, alle sammen.

Miscellaneous-Longest-Trafic-Jam-1282