Arkiv

Natal forventer 274 ekstra fly-bevegelser i forbindelse med VM 2014

Fly-aktiviteten øker vesentlig pga COPA 2014.

Natal vil få 274 ekstra flyreiser under 2014 FIFA World Cup. Antallet representerer en økning på 48,4% for rutefly fra/til hovedstaden i RN. og representerer totalt 21.252 ekstra seteplasser i perioden under VM.  Dataene er utgitt av brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR) vedrørende Natal og reprenterer i prosent som den tredje største av volum under COPA 2014.

Alle ekstra flyreiser til de 12 vertskapsbyene som skal være verter under  World Games, vil representere en økning på 31,6% og totalt skape 16,116 reise tilbud. Tilknyttede foretak som er innbefattet gjennom ABEAR; Azul, Avianca, GOL og TAM og de forventer å fly hele 7.2 millioner passasjerer til/fra disse byene. Undersøkelsen er gjennomført av foretaket som vurderer flyreiser som er bestillt  i løpet av 36 timer før og etter hver kamp. Billettene er allerede i salg. NB!

For å møte slike sesongbaserte behov, må flyselskapene måtte arbeide etter to variabler: oppkjøp av nye fly og endringer av rutefly.  ABEAR sin president, Eduardo Sanovicz, uttalt at dette ikke  vil være ubekvemt for passasjerene.  «Med VM-spill vil det skje nedgang i normal trafikk. Foreløpig er 65% av våre passasjerer såkalte reiser på business-corporate eller lignende.. Dette tallet vil krympe og noen flyreiser avlyses. Da forklarte han at  flybestillingen vil bli flyttet til  nye flyreiser,» sa han.

I de nordøstlige hovedsteder og proporsjonalt, vil Natal være den nest største by med størst økning i antall ekstra flyreiser pga World Cup. Sammenlignende med alle andre hovedkvarter byer (12 stk) , ligger hovedstaden i RN på tredje plass, bak Brasília-DF og Fortaleza-CE.
ABEAR gjorde  også en kryssjekke om data for daglige avganger, tidsplaner for kamper og at økt tilførsel, så vil man kunne erfare at uventede momenter spiller inn, slik at etterspørselen er større enn ventet.

Her på gjerdet så diskuteres det friskt hvorvidt den gamle flyplassen skal brukes under VM og foreløpig så ser det ut for at myndighetene satser på å bruke begge flyplassene, for å kunne være på den sikre siden under den turbulente tiden under COPA 2014. Kanskje ikke så dumt heller – i grunnen?

Ellers så var frokostkurven ekstra lett idag pga manglende bananer, da de som supermarkedet tilbød var av ringe kvalitet. Her på steingjerdet i det grønne, så satser vi alltid på kvalitet!

banan