Arkiv

Slutt på banan-eksporten fra RN av Del Monte.

Konsekvenser for havnen i Natal, når bananeksporten opphører.

Konsekvensene av ikke lenger eksport av bananer fra  RN av det multinasjonale selskapet Del Monte Brasil ,  merkes nå med større intensitet i havnen i Natal, siden alle produksjon av frukt av selskapet, så langt har vært  eksportert over havnen i Natal. En logistikk av over 10 tusen containere per år.

Magnus Nascimento ved Plantação av bananer i RN sier: med vanskeligheter til å eksportere, så vil Del Monte nå heretter bare selge innenlands i Brasil.

Ifølge en talsmann for havnemyndighetene i Natal havn, så mister vi arbeidsplasser, ekspertise, know-how og inntekter for bye nå, sier Junior Lopes Cardoso, professor i Utenrikshandel og ekspert og professor i internasjonale relasjoner ved Universitetet i  Natal. Slike frafall kan koste oss dyrt i lengden sier professoren og legger til at vi også må legge oss mer i selen for å øke konkuranse-evnen til havnen i Natal.

Han forklarer at blir uinteressant for skip gjøre bare en tur med en liten last. «Kostnaden for turen blir dyrere, og konkurransedyktighet mot andre stater mer voldsomme. Det er dårlige  forhod for vår stat. Avisen Tribuna do Norte har bedt om uttalelser fra flere eksportører, men foreløpig ikke fått noen svar.

 

Det er andre effekter av dette ute i markedet, i tillegg til nedgangen i havnen i Natal, så mister man mange arbeidsplasser innen plantasjene, transportnæringen, nyplantinger og andre mindre selskaper som lever av banan-eksporten fra RN dessverre. «Det er mange ringvirkninger og disse er vanskelig å måle generellt, sier Carey.

Havnen i Natal er gammeldags og tungvinn og flere typer av produkter er det både billigere og hurtigere å eksportere via andre havner i f.eks. nabostatene som har rustet opp sine havner kraftig når det gjelder topp-lager og kjølekapasitet. Mange eksport selskaper foretrekker disse moderne havnene, fremfor tungvinne eldre havner som Natal.

139065