Arkiv

Den nye flyplassen er 89% ferdig.

Den nye flyplassen er nå 89% ferdig.

Den nye flyplassen  Guvernør Aluízio Alves, som vil erstatte Augusto Severo, i Rio Grande do Norte, så er nå 89% av arbeidene i første byggetrinn ferdigstillt. Man regner med at at man kommer til å åpne den nye flyplassen medio april.

For National Civil Aviation Agency (ANAC), så er åpningen bare mulig etter at arbeidet med konsesjonshaver er ferdig-gjort, slik at ANAC vil ikke si noen nøyaktig dato for denne åpningen. Først når alle godkjenninger og sertifikater er ferdig inspisert og godkjente, så vil det være mulig å si noe mere nøyaktig når flyplassen kan sette i drift sier ANAC. Byrået sier i et notat til avisen Tribuna do Norte;  «Vi understreker at en godkjenning vil avhenge av eksamen og godkjenning av ulike aspekter ved flyplassens infrastruktur og den operasjonelle sikkerheten på de tekniske områder av byrået,» la han til.

Konsesjons avtalen som  Inframérica konsortiet har frem til før januar 2015 å levere flyplassen ferdig opererbar. Beslutningen om å hente frem tidsplanen og åpne områdene for publikum i April i år og før World Cup, som finner sted mellom juni og juli og så vil Natal operere med to flyplasser til VM er over, ifølge ANAC.

Arbeider

For tiden blir det  installert, for eksempel tepper, inner-tak,  belysning og møbler. Man har også startet delen av landskapsarbeid og interne aspekter. Parkeringsplassen, er  ifølge konsortiet nå snart ferdig opparbeidet og man er inne i siste fase av asfalteringsarbeidet og påfølgende rydding og skilting som er bergnet både for passasjerer og de som operer flyplassen og flyten av denne.

Alle utstyr og luft navigasjonssystemer og flight control systemer er på plass og holder på å bli testet. Rulletrappene er installert og testet. Det jobbes nå med , oppbevarings system og x-ray i installasjon, bagasje mottak, samt Air-condition-systemer og brannsluknings anlegg på flyplassen. Det er også endel mindre arbeidsoppgaver som står igjen og som blir fullført etterhvert som arbeidene blir fullført og man kan ta finpussen til slutt.

Vi som nyer de blå flekken på himmelen her på steingjerdet vårt og jobber med første laget av påske-fargen, begynner å ane at den store åpningsdagen nærmer seg for den nye flyplassen – det har skjedd mye rart i sirupen i de siste 16 årene det har tatt å få denne flyplassen ferdig bygget. Vi gleder oss til å ta den i øyesyn, senere ut på året.

Frokostkurven i lørdags-utgaven, skuffer aldri; En ekstra rulle-kake (swiss roll), nystekte vafler og kalkunbryst (kalde) + den sedvanlige fine frukten og kald drikke, setter oss i en fin helg-stemning og det blir riktig så gemyttelig her på gjerdet i det grønne.

Ha en fortsatt fin week-end!!!!!!!

Aeroporto_de_São_Gonçalo_dez_2013