Arkiv

Bandittene er mye bedre utstyrt enn politiet i RN.

I lyset av en økende volds og kriminalitets-spiral i RN, er det leit å lese om at poltiet ikke bare mangler menneskelige resurser, men er meget dårlig utstyrt utstyrsmessig også. Mens de kriminelle er utstyrt med de mest moderne våpen – både helautomatiske og halvautomatiske og i besittelse av de mest moderen skuddsikre vestene som er å få på markedet, så har ikke alle patruljerende polititjenestemenn et eget våpen engang. Og, de våpnene de har, er ofte gamle og utslitte, så det er ikke rart at politimenn kvier seg til å møte kriminelle personer som skyter først og spør etterpå. Tenk deg en politimann som står overfor to kriminelle utstyrt med halv-automatiske cal.12 hagler, ladet med grovt dyrehagl og iført skuddsikre vester. (grøss) Andre bærer amerikanske M16 karabiner utstyrt med moderne laser-sikter etc. Vi vet ikke engang om det gamle våpnet vi bærer på, fungerer som det skal, sier politimennene til media. Mafiaen vet også så inderlig godt at de er så mye bedre utstyrt med hensyn til raske kjøretøy og det er ikke ofte at en biljakt ender opp i arrestasjoner i RN. En annen ting som politiet virkelig sliter med; er mangel på respekt da de kriminelle vet så inderlig godt at «gatas lov» beskytter dem utrolig effektivt mot tips og øyenvitner, for det er omtrent aldri noen som har sett noen verdens ting – selv om politiet skjønner godt at de var direkte øyenvitne til et mord eller to? De implisert vet at om de holder kjeft, så kommer ikke noen tilbake senere og utfører nok et mord for å stadfeste at «gatsa lov» gjelder alltid og for alle. Dette gjør tingene meget vanskelig for politiet når det gjelder en effektiv etterforsking dessverre.

Når de gamle slitte og ofte ussle politistasjonene holder på å ramle sammen pga termitter etc. og at de mangler selv de enkleste ting, så er det liten hjelp å få hos de føderale myndighetene – de blir omtrent overrent av tilsvarende forespørsler om nytt utstyr og fornyelse av gammel utslitt infrastruktur – fra hele landet. Ofte kan det virke som om dette faktisk er et prioriterings-problem?

Vi som nyter søndagen i fred og ro her på gjerdet vårt, har sett og hørt og opplevet mye rart her i løpet av de 10/11 siste årene og vi har merket oss noen viktige ting; Hold dere langt borte fra absolutt alt som har noe som helst med narkotika, penger og vedisaker å gjøre. Sleng aldri med leppa om alle «kortene» dine eller om Rolexen til 25.000. Nevn aldri til noen om hvor mye penger du har på div. kontoer i banken og nevn aldri med et eneste ord om cash/penger du har liggene i huset/leiligheten din – selv ikke til dine «nære brassevenner»! Ikke kle deg i vanvittig dyre merkeplagg og joggesko etc. – slikt kan være nok til at det trigger vold mot deg – slike ting er igjen verd penger på det svarte markedet. Kle deg helt normalt og ikke «briefe» med noe som helst, så er du ganske sikker på gå klar av alle utrivelige episoder. Provosere/skryte, er en dårlig idè i Natal.  

Men over til noe mere gøy > Dagens frokost-kurv inneholder ny-stekte havre kjeks og en honningkake à la Potiguar,så her må man være langt fremme i køen – ha ha.

Ha en fin søndag til dere alle!

139232