Arkiv

FIFA setter begrensninger for omsetning av visse varer.

FIFA setter begrensninger på handel.

I Natal vil det bli offentliggjort et dekret som er utstedt av FIA som gjelder fra 30.mars og fremover , et dekret med regler og begrensninger innenfor  områdene som rammes av  kommersielle begrensning  (avstands-buer) definert av FIFA, for perioden under World Cup. Beboere og eierne av butikkene ligger innenfor disse buene i en omkrets på to kilometer, må adlyde en rekke generelle tiltak pålagt ved lov. FIFA ønsker å bekjempe «svartebørs-markedsføring» og forbyr bruk av reklame for merker for FIFA, som ikke er godkjent av organisasjonen. De som bryter reglene, kan bli arrestert eller bøtelagt og få alt  materialet beslaglagt av politiet.

Adriano Abreu , sier at for kjøpmenn og selgere  gjelder i en omkrets på 2 kilometer fra Arena das Dunas, her må man tilpasse seg til regler og begrensninger utstedt av FIFA.

Saken ble diskutert, i går morges, under «seminaret for beskyttelse av varemerker» fremmet av FIFA og holdt i hovedkvarteret til Câmara de Dirigentes Lojistas de Natal (CDL). Hendelsen ble også fulgt av representanter fra rådhuset og Føderasjonen for Handelen med Varer, tjenester og turisme i Rio Grande do Norte  (Fecomercio-RN).

Markedsførere og annonsører i et fullpakket Auditorium hos  CDL i Natal, kom for å høre på forklaringene for beskyttelse av teamlederen, når det gjaldt  FIFA merkene, Auke-Jan Bossenbroek og nasjonale representant for Føderasjonen, Vicente Rosenfeld.

Siden Natal ble ble valgt ut som en av vertsbyene under VM, har det versert mange rykter og spørsmål vedrørende omsetningen av FIFA varer. I går så forklarte  Fifa representanter et dokument med lover og eksempler og data som er etablert i lov nr. 12,663 -Generell lov-VM, utgitt i 5 juni 2012 og skal brukes under VM i hovedstaden i RN. hovedstaden. Ifølge loven må buer omkretsen mer enn to kilometer rundt de offisielle arenaer i konkurransen.

Ifølge Auke-Jan Bossenbroek tjente møtet til å eliminere rykter drevet av falske uttalelser de siste årene. «Det er mange myter angående bruk av merkene under VM. Handler/butikker vil ikke bli stengt. Folk vil kunne fortsette sin virksomhet som normalt. Hva er vi skal bekjempe er bakholdsangrepene av svartebørs-haier som ikke betaler noe skatt for sin omsetning og myndighetene taper en masse penger pga dette,forklarte  han.

Federation begrenser bruk av uttrykk gjeldene for reklame i Natal.

Natal får to sirkel-buer,  en rundt Arena das Dunas og den andre rundt  festningen Fortaleza dos Reis Magos og hvor det vil bli arrangert en FIFA-fan fest. På disse stedene, gjeldende fra første dag av juni, vil det være satt i verk sterke tiltak for å beskytte seg mot svartebørs omsetning , både på gatene og i forretninger, kiosker etc.

Ifølge reglene som FIFA har fått etablert som en generell gjeldene lov under Copa 2014, skal man bekjemnpe alle forsøk på å utnytte de  lovlig og etablert selskapene for slik markedsføring før/under VM .  Eksempel på dette ville være en gitt at selskaper som ikke finne på listen over 22 FIFA partnere for utleie av biler eller andre kjøretøyer utstyrt med FIFA logo, vil bli nektet å sirkulere innenfor disse sirkelene. Den samme regelen gjelder for boliger og bygninger innenfor buene.

Vicente Rosenfeld rapporterte at alle filmene/videoene opptatt innenfor disse buene tidligere i fjor høst, vil bli brukt som retningslinjer av FIFA og myndighetene til å oppdgage nye ulovlige residenser og forretninger som er plassert innenfor buene. «Føderasjonen har ansatt en tredjepart som har som oppgave å oppdage endringer i konfigurasjonen av disse stedene  og man vil kunne bli oppdaget og  hvis en slik ny konfigurert marketing oppdages og oppfattes som svartebørs/ulovlig i følge loven, så vil vi måtte ta rettslige skritt, sier han. «Juridiske tiltak», betyr  ifølge de nye VM-lovene, kunne gi straffer og store bøter og  fengsel fra tre måneder opp til et år.

FIFA representanter forklarte også at selskaper under VM-hendelsen, ikke kan gi sine  partnere som ligger innenfor disse sirklene gaver som t-skjorter, hatter, glass eller capser/luer. Et annet punkt som ble understreket var forbud mot bruk av plakater, bannere og andre annonser gjort av bedrifter for en internasjonal pr. ut mot verden i regi av FIFA og VM. «I tillegg til de to områdene/sirklene, så vil også  atkomstveier til de offisielle arenaer for fotball VM  bli inspisert på jakt etter svartebørs-varer,» påpekte  Mr. Rosenfeld.

Begrensning innenfor handelsområdet. (ARC) Hva er det?

ARC er ikke fysisk gjerder, men tenkte linjer som skal avgrense på kartet og være inkludert i den lokal lovgivning. For FIFA er området operativt viktig, siden uautoriserte aktiviteter er konsentrert hovedsakelig rundt stadionene og andre offisielle arenaer før og under turneringen.

Her i morgensolen på gjerdet vårt i det grønne, så sitter vi stadig vekk med en følelse om at FIFA er nærmest et lite Ego-Uhyre som bare tenker på seg selv økonomisk og aldri levner den lille fattige mannen i gata en tanke, der han kunne ha fått inn litt ekstra penger til sin fattige familie pga at VM-sirkuset er i byen – for første og siste gang. Det er noe som heter; Mye vil ha mer!  Noe som er meget dekkende når det gjelder FIFA i Natal og andre vertskapsbyer.

Vi gremmes!

Ellers så var frokost-kurven på det jevne idag, men endel plater med nystekte vafler og hjemmelaget jordbærsyltetøy tirret likevel appetitten til flere her. (det kjøpte syltetøyet her er nærmest bare sukker og smaksessens og frarådes på det sterkeste.)

Ha en fin torsdag!

vaffel

139487