Arkiv

Ministeren for sivil luftfart vil inspisere den nye flyplassen.

Minister besøker Natal.

Sjefs minister i sekretariatet for sivil luftfart, Moreira Franco, vil være i RN neste mandag (24) for å inspisere arbeider ved den internasjonale flyplassen  Guvernør Aluízio Alves i byen  São Gonçalo do Amarante, som har en planlagt  åpningsdato for 15 April. Ifølge sekretariatet, så er undersøkelsen del av en serie av med inspeksjoner på flyplasser for bruk underi World Cup og inspeksjonene startet allerede tidligere i år. Executive Secretary av SAC, William Ramalho, President i Infraero, Gustavo do Vale, president for National Civil Aviation Agency (ANAC), Marcelo Guaranys og representanter for ansatte ved departementet for planlegging og tilrettelegging av luftrom Control Department (DECEAa) vil også delta i undersøkelsen.

Alex Fernandes  var den 14 mars i år, på besøk på denne nye flyplassen, som vil erstatte Augusto Severo, RN og er nå med 89% ferdigstillt med hensyn til arbeider på dag 14 mars i år.

Byggherren ; Inframérica Consortium, forsikret besøkende journalister fra avisen Tribuna do Norte om at åpningen vil kunne skje som planlagt på den 15.april i år, hvis alle inspeksjoner er fullført og alle sikkerhets sertifikater er godkjente av myndighetene og alle ansatte i viktige stillinger er besatt . Fin-pussen pågår for fullt og også minst en av tilførsels-veiene vil være klar til bruk den 15de april.

For å sikre begynnelsen av ordinære flyplass-aktiviteter innen fristen, så blir arbeidene ferdig-godkjent, trinn for trinn,  ifølge ANAC.  Ifølge byrået, så vil en endelig godkjenning bare være mulig når samtlige godkjenninger foreligger med gyldige konsesjoner utstedet til konsesjonsinnehaveren > ,Inframérica Consortium.  Og først da kan man fastsette den endelige åpningsdatoen sier ANAC i et memorandom til media. Vi forlanger at all viktig infrastruktur og sertifikater er på plass vedrørende en offisiell åpning av flyplassen, sier man videre.

De som har vært ute på flyplaasen og tittet, sier at det begynner å ligne på en ferdig flyplass, men at det enda er endel ting/arbeid som må på plass, før man kan slippe til flyene fulle av passasjerer. Endel utstyr må igjennom noen «stress-tester», slik som bagasjebånd, brannslokningsutstyr og sikkerhetskontrollen ved flyplassen.

Her i solskinnet på gjerdet, så kjenner vi at en gammel forventning som har gått/ligget i dvale etter de hele 16 årene det har tatt å få stablet denne flyplassen på bena – så smått begynner å våkne til liv igjen – men, igjen så hører vi ekkoet langt bak i hodet fra stemmene til kloke natalensere som alltid har levet etter mottoet «Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!» Men en økende pirrende forventing – det kan vi koste på oss i det minste.

Frokost kurven var ekstra tung idag som seg hør og bør på en lørdag og snik-titting avslører en gedigen sjokoladekake à la Swartzwald…………slurp.

Ha en super week-end til alle.

cake sjoko