Arkiv

Politiet sliter med midler til mekanisk vedlikehold av biler.

Flere deler av politi etaten sliter med å holde bilene sine i operativ stand.

Ifølge en av offiserene som nektet å identifisere seg selv, så kan noe så enkelt som en punktering, hindre at bilen kan brukes i operativ tjeneste og dette problemet kan ta flere dager å få løst. Det finnes ingen offisielle tall, men vitnesbyrdet av politimenn hjelper til med å kartlegge dette problemet. Som f.eks. i mange tilfeller er biler i det i Civil politiet, eller i militærpolitiet – helt ute av drift i påvente av forsinkede reparasjoner. Uten offentlig støtte er det ingen i befolkningen i sitt eget område som hjelper politiet.

Når man i tillegg vet at man har alt for få biler til å kunne utføre de forventede oppdragene, undersøkelsene eller kontrollene. På enkelte dårlige dager så har man ofte bare to biler totalt i drift, mens det normale burde være tolv. (12). Adriano Abreu  i kjøretøyavdelingen hos militærpolitiets motorsykler som har blitt skadet eller trenger service, forteller at ofte blir bare syklene satt til side og forlatt istedet for å reparere disse pga manglende midler.
Ofte må politimannen(e) som bruker bilen/motorsykkelen ta penger fra egen lomme for å kunne utføre arbeidet sitt! Og dette går igjen ut over patruljefrekvensen på gatene, der befolkningen sier at det ofte går år og dag før man ser en patruljebil passere utenfor.

Selv noe så enkelt som et dødt batteri, kan sette en patruljebil ut av drift i ukesvis, sier politimenn som ønsker å være annonyme til media. Befolkningen føler seg forrådt og glemt når politiet glimrer med sitt fravær. Man må snart ta skjeen i en annen hånd og begynne å tenke på forebyggende vedlikehold og bevilge penger til slikt, det går ikke ann at dyre biler blir kassert pga at oljelampen har lyst hele dagen og ingen gidder å gjøre noe med problemet. Det er mange politibiler å se som står permanent parkert på diverse parkeringer hos forskjellige politi-etater og ofte er det ingen som har noen oversikt over hvor lenge de har stått der og hva som er feilen med dem? Vi gremmes.

Vi som dovner oss i solen her på gjerdet vårt her ute i det grønne, må nok innrømme at vi såvisst ikke er overrasket over å lese slike beretninger. Hele Potiguar området er viden kjent i hele Brasil for sin ofte berømte «amanhã» innstilling og sendrektighet. Folk som kommer sydfra, sier at det mange ganger kan være en prøvelse bare å være i RN pga dette «fenomenet»! Her skal man såvisst ikke ri samme dagen som man saler hesten – kanskje ikke sågar samme uken engang? Men når man har bodd her ern 10-12 års tid, så venner man seg til dette, til tross for at det mange ganger kan gå hardt ut over tann-emaljen vår. Potiguar er Potiguar og disse indianerene er bare slik de er.

Frokost-kurven på en søndag har alltid noe ekstra å by på og idag var det kalde kylling-lår og noen flotte store havrekjeks som vi fikk vann i munnen av.

Ha en fortsatt fin søndag!

havrekjeks

139721