Arkiv

Ministeren for fiskerier lanserer nye prosjekter i RN.

Rio Grande do Norte skiller seg ut innenfor fiskeri grenen. Alene, er RN ansvarlig for over 80% av eksporten av all Brasiliansk tunfisk,viser nasjonale statistikker. Den nye fiskeriminister var på besøk i staten og annonserte nye prosjekter og intervallet i aktiviteten for fiskeriene. To prosjekter gjelder f.eks. oppdrettsanlegg av en helt ny type, med nye spennende fiskeslag,  som er planlagt for staten.

En av dem ville være i innsjøen Armando Ribeiro, i kommunen San Rafael, til å produsere et levebrød for 91 familier og generere 1.100 tusen tonn med Tilapia fisk per år. Ifølge Eduardo Lopes, så mangler det nå bare lisensiering gitt av Institutt for bærekraftig utvikling og miljø (IDEMA), det «National Water Agency «har allerede gitt sin tilslutning til prosjektet.

Arbeidet med dette prosjektet  fortsetter om 30 dager.

«Vi regner med en periode på 90 dager for at innkallingen skal være klar og den som vinner budgivning/anbudet vil da ha seks måneder til å installere utstyret i Park/anlegget og tre årtil  å nå produksjonens perspektiv/forventninger. Direkte og indirekte vil arbeidskontrakten generere ca. 1200 tusen.

 

En annen Maritime akvakultur Park er planlagt for den nordlige kysten av staten. «Han har gitt lisens til programmet som ble arkivert i August av 2013,» sa ministeren. Dette prosjektet  vilkunne produsere ca.89 tusen tonn tonn fisk av typen Beiju-pirá, med en prognose på 1.900 direkte jobber og opptil 70 tusen indirekte jobber.

Ifølge statsråden produserer i dag staten ca. 79 tusen tonn med fisk, fordelt mellom extractive akvakultur og fiske i havet. Totalt ville «staten da produsere 160 tusen tonn fisk». Studier har vært gjort til de to oppdretts-parkene. Det er opp til departementet og gi en avgrensning av området og vinnerne for denne installasjon med kostnadene av parkene.

Fiskeriminsteren sier også at dagens ordninger og det rigoriøse byråkratiet som regulerer fiskeriene i RN – er til å gråte av – da disse ordningene setter en effektiv stopper for en bærekraftig fiskeri industri i denne staten og preges ofte av over-byråkrati og en farlig korrupsjon. Så, man vil derfor forsøke å få til enklere ordninger som er lette å håndheve og som er lette å gjennomskue hvis man driver med «Hanky-Panky» fiskerier!

tilapia                                                                                                     Tilapia (abbor)

beiju pira                                                                                                    Beiju-pira