Arkiv

NB! Den nye flyplassen åpner ikke før 10.mai.

Aluízio Alves  den internasjonale lufthavn, i byen São Gonçalo do Amarante, starter ikke å operere på 15 April, som ble opplyst av Inframérica Consortium. Sivil luftfart statsråden, Moreira Franco, besøkte terminalene på flyplassen igår og fastsatte det som kalles en «deadline» for åpningen til mai.10 som åpningsdagen for offisiell dato. «Problemet er ikke det fysiske arbeidet, som han sier, det er alle sertifikater og papirarbeidet som lagger endel, sier han.

Han ga en ukes frist, som kan utvides opp til 10 dager for flyselskaper til å levere inn en oversikt over gjeldende overføring fra flyplassen Augusto Severo, til den nye. Forespørselen ble gjort sammen med representanter for selskapene GOL og TAM Linhas Aéreas, som deltok i besøk, men ga men ingen intervju til media. Representantene gikk også sammen med National Civil Aviation Agency (ANAC), som forlot flyplassen uten å gi noen presse-info.

Statsråden understreket at overføringen fra en flyplass til den andre ikke bare er begrenset til transport av møbler og å overføre folk. «Du må også overføre kompliserte systemer, samt teknologi. Kanskje kreves det også personlige kvalifiseringer. Uansett, er dette så viktig at man må trå varsomt i graset, slik at man ikke utsetter mennensker og utsyr for farer som han sa.

Det er mange viktige ting som skal på plass, før den ofisielle overføringen kan bli gjort på en trygg og effektiv måte – her nytter det ikke «å glemme noe» før selve operasjon av den nye flyplassen begynner «.

Selskaper har i februar uttalt gjennom brasiliansk forening av flyselskapene (ABEAR) uttalt at konsortiet ville levere installasjoner angående de selskaper som vil begynne å innstallisere seg på den nye flyplassen på 27. mars og derfor fikk mindre enn en måned på seg til å flytte over til den nye fra den gamle. Det ideelle/normale for slike operasjoner er 90 dager, så 15.april ville ikke kunne gå anyway.

Vi som sitter her og myser mot morgensolen i det grønne, her på gjerdet vårt. Ante nok at 15.april nok var i kjappeste laget – basert på den siste uttalelsen fra ANAC  medio/mars? Det er nok litt av et mas når man skal sette igang noe så viktig som en ny flyplass – ikke minst med tanke på sikkerheten og det lille slingringsmonnet for «blemmer» under en slik oppstart? Men en åpning i mai høres da greit ut, tross alt – med tanke på all VM-trafikken? Kanskje litt lurt å kjøre den gamle flyplassen paralellt under VM? Just in case?

Ellers så dufter det herlig fra frokostkurven idag og ryktene sier at det skal befinne seg en stor rulle-kake (Swiss-roll) oppi der. (med bringebær-fyll)

139823

swissroll