Arkiv

Bensinprisen spratt over 3,00 reals >>>> Stor misnøye!

Bensinprisen gikk  over R $ 3 og genererer masse klager.

Som ventet så eksploderte markedet i klager når bensinprisen gikk over 3,00 reals pr. liter. i forrige uke. I to av fire stasjoner som ble besøkt av reporteren fra avisen Tribuna do Norte i går, var prisen nådd opp til R $ 3,069 og tjenestemenn som foretrakk å være annonyme, bekreftet at økningen nærmest traff markedet som en bombe. På en av stasjonene så har prisen gått opp med 7 cent på bare en uke. Forbrukerrådet i Brasil og Forsvar for Konsumentene og Consumer Protection Procon/RN, rapporterte at innen fredag (28) vil mere enn 50 salgs-steder bli bøtelagt opp til R $ 200 000 fordi forbrukerene har observert uregelmessigheter i prisene siden siste i desember og januar.

Adriano Abreu hos Placa viser til at drivstoffpriser i Natal erter opp forbrukere som klager over overbelastning av lommeboken  pga dette.

Ifølge data av nasjonale byrået for olje, naturgass og biodrivstoff (ANP) i de siste seks månedene, har hatt en  gjennomsnittlig økning i prisen på bensin praktisert ute i statene på mere enn 10 cent. I oktober kostet en liter bensin i gjennomsnitt R $ 2,875-RN. Frem til mars i år , er nå den gjennomsnittlige prisenpå R $ 2,983. Den høyningen av prisen som fant sted fra 16 – 22 mars, kom som en bombe i staten, ifølge ANP, ble det registrert en økning opp til R $ 3,090 fra 16 til 22 mars. Så tidlig i Natal, var den høyeste verdien i samme periode på R $ 3,089.

Forbrukerne ser ingen grunn for denne justeringen, dette er en fornærmelse mot oss som bruker bilen fordi det er en ytterst nødvendighet i en by hvor urban mobilitet ikke eksisterer. Slike sjokk-høyninger er meget belastende for et fra før meget anstrengent budsjett hos familiene.

Procon ønsker å bøtelegge mer enn 50 drivstoff stasjoner bare i Natal området pga av prishøyningene.

I 2011 tok demonstrantene til gatene i Natal mot prisene på drivstoff, som også på tiden overgått R $ 3. Jeg minnes alt bråket for anledningen, sa universitetsprofessor Jefferson Garrido, som var en av 41 media-protestere og ble skuffet fordi spørsmålet «falt ned i grøfta» ute i media og samfunnet likevel.»I praksis vi nettopp passert $ 3 igjen. I praksis så leter også jeg etter billigere bensin rundt om i Natal etter priser på rundt 2,99 som tidligere, men jeg skal jo ikke kjøre så langt for å lete før «vinninga går opp i spinninga»?, «forklarte han.

Grunnen til prisøkningene er flere.

I et intervju med O Globo avisen her om dagen, sa  presidenten i National Federation of trade of Fuel (Fecombustível), Paulo Miranda Soares, opplyser at  ansvaret for dyrere bensin og alkohol, skyldes blant annet at prisene ut fra raffineriene har steget  med 10 cent på grunn av offseason. Ifølge Soares, så er bensin med 25 prosent alkohol også blitt øket med 10 cent i det siste, noe som vil slå tilbake på konsumentene ute ved pumpene de kommende dagene.

Arbeider-unionene og andre organisasjoner blant arbeidstakere, advarer myndighetene om at de ikke vil sitte stille å se på at prisene tukles med og økes ulovlig på drivstoff.

Vi her på gjerdet vårt i solskinnet denne morgenen, har blant brassevennene våre registrert en meget aggresiv holdning overfor myndighetene og besnsinstasjonene – de mener at kartell virksomhet og dårlig kontroll med prisene gir spillerom for ulovlige prishøyninger på det fra før svinedyre drivstoffet

Justert mot en månedslønning i Brasil kontra i Norge og prisen på en liter bensin ut ifra dette, så skulle prisen i Norge ha vært rundt 65,- kroner – noe som aldri hadde blitt akseptert?

Ellers så er det jo «lille-lørdag» og fokost kurven overrasker litt av og til på onsdager. Idag har en rask titt på forhånd, avslørt en meget forseggjort banan-kake til fortæring her på gjerdet i tillegg til det andre. Nam………..

139905

banankake