Arkiv

249 overvåkingskameraer er planlagt totalt i Natal.

SEMOB og SESED sier at 249 overvåkings-kameraer skal innstalleres i hovedstaden.

For øyeblikket så sliter SEMOB med problemer med å sette opp 100% av alle tilgjengelig kameraer, på den annen side så er det tre nye prosjekter på gang for en ekspansjon av nettverksdekning og med en oppfordring til myndighetene om midler til mere nytt utstyr, inkludert 35 kameraer til selve by-kjernen. Statssekretær for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar (SESED), har allerede til nå også prosjekter i arbeid til å kunne nå antallet av 110 kameraer. Så til nå har man altså nådd 110 kameraer i Natal og ytterligere 104 er forventet innen nye prosjekter etc. når anbudsrunden er over. I tillegg har man allerede de 30 kameraene hos  SEMOB og den kommunale vakt, som har 30 kameraer i full drift.

Man satser for en ful overvåking av de største kryssene i trafikken og bruke der høyoppløselige kameraer med en lynrask avlesningsteknikk av både skilter og ansiktsgjenkjenning av bilførere, slik at man kanraskt luke ut uønskede elementer og etterlyste personer og biler. Kamerateknikken utvikler seg med enhøy fart på dette området, sier SESED til media.

Alt forventes å kunne driftes fra et helt nytt overvåking senter i hovedstaden, med direkte radio/tele kontakt til politi, ambulanse, militære og sykehus. Hvis alt går etter planen så ønsker også SEMOB at en ytterligere utbygging av kamera-punkter opp til 300 stk. føre VM setter igang.

Men som natalenserene sier; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det – så da så!

140056