Arkiv

Krøll på den nye flyplassen

Det brygger opp til litt bråk på den nye flyplassen.

Operasjoner på den internasjonale flyplassen Guvernør Aluízio Alves, i São Gonçalo do Amarante, som skulle hav vært satt i drift fra 10.mai som opplyst av luftfarts Minister, Moreira Franco, sist mandag (24) som «limit» for en oppstart av den nye flyplassen.

Adriano Abreu  ved Terminal på flyplassen har tidligere uttalt at selve arbeidet er klart på 15 April, men at selve igangsetningen kan ta litt lengre tid.

Flyselskapene opplyser nå at de må ha en  periode mellom 30 og 45 dager for å kunne fullført overføring av Augusto Severo operasjonene til ASGA.(den nye flyplassen)  Perioden vil begynner å løpe fra April 15, når Inframérica Consortium, som innehar konsesjon for den nye flyplassen, sier at de da vil levere prosjektet og ville være klar til å starte overføringen, ifølge opplysninger fra flyselskapet GOL Linhas Aéreas.

For GOL, sier at den nye flyplassen i Natal er fortsatt en «rød flekk» på det nasjonale luftfarts-kartet, dvs vi trenger fortsatt en ekstra oppmerksomhet. Ifølge selskapet, foregår for tiden en arbeidstrening for ansatte i forbindelse med VM i fotball 2014 og i sentrum av São Paulo. Sist onsdag så samlet selskapene seg i hovedkvarteret til den brasilianske  forening av flyselskapene (ABEAR), sammen  med representanter for sekretariatet for sivil luftfart (SAC) og National Civil Aviation Agency (ANAC) for å forhandle om denne overførings perioden. «Det var en klar forståelse mellom bedrifter, organer og Inframérica om at det tar en stund å gjøre en slik stor overføringen og som kanskje må passere en bit av etter 10 mai. Men innsatsen og hensikten er å åpne før World Cup, «sa Commander Carlos Junqueira, direktør for sikkerheten innen GOL. Han sa at den største hindringen til overføring av bedrifter og selskaper ligger i problemene med å overføre selve datasystemene.

Inframérica konsortiet opererer med et system kalt CUTE, som er helt forskjellig fra det som brukes av flyselskapene. Systemet organiserer innsjekkinger og drift av selskaper, og er allerede brukt på Juscelino Kubistchek flyplassen i Brasilia, som også er et Consortium peosjekt.  Dette er det samme systemet som ble overført på natten sist onsdag og i går morges og dermed også skapte en del forsinkelser på flyplassen i Brasilia pga dette.

Flytrafikken vokser og vokser og krever intensive innsatser sier man på bransjehold.

GOL f.eks. har 43 ekstra flyreiser for World Cup

Andre Junqueira, opplyser at de fleste av de nødvendige strukturene for bedrifter (merder, oppbevaring transportbånd) er klare. Det er nødvendig, men det gjenstår en periode med testing. «Det er ikke bare å montere infrastruktur – også ferdig med det – sa jan til media. Det tar en testperiode, som varierer mellom 30 og 45 dager å distribuere og evaluere systemet «, med analyseringer sier  sikkerhets direktøren. Ifølge ham må sikkerhetssektoren selskaper også gjøre en total vurdering av flyplassen før du starter selve overføringen av selskapene sier han.

I mellomtiden har selskapet besluttet å opprettholde en «supportteam» på den gamle  flyplassen Augusto Severo-ansatte, som bør forbli i Parnamirim selv etter begynnelsen og åpningen av ASGA. Ifølge direktør for flyplassene GOL, André Lima,  så vil selskapet opprettholde noen strukturer på Augusto Severo, som en ekstra sikkerhet. «Vi vil da doble vår struktur: alt du trenger på Augusto Severo kjøper du også på ASGA», eller vice versa sa han. Men etter den offisielle åpningen av den nye flyplassen, kommersiell luftfart etterhvert til å ville bli helt stoppet på Augusto Severo, fortrinnsvis etter VM-2014 som informert av sekretariatet i sivil luftfart denne uken. Slike nye flyplasser har en tendens til å fremvise typer av feil som man i grunnen aldri erfarer på «innkjørte» flyplasser, så det er kanskje ikke så dumt av ANAC å ri to hester under en slik stor begivenhet som et fotball VM?

Vi som nyter «fræddas-sola» her på gjerdet vårt, synes at man tar driftssikkerhetn alvorlig ved å drifte en slik løsning. Det siste vi ønsker oss er kaos i mottaket av alle fotball-fansen og turistene som kommer hit i Juni og Juli? Vi vil at de sitter igjen med en god følelse etter sitt besøk og inget annet!

Når det gjelder frokost-kurven, så var den tyngre enn vanlig – noe den pleier på «fræddan» før helgen og en av grunnene skal være en spennende mandel-kake og en appelsinkake. Vi ser frem til å nyte dette snadderet!

140053

mandelkake