Arkiv

VM har 12.000 mennesker i arbeid under VM for sikkerhet.

Mange tusen mann jobber for ekstra sikkerhet under VM.

Tolv tusen menn vil arbeide i områdene for den offentlig sikkerhet og forsvar under VM i Natal. Hæren, marinen og flyvåpenet vil være ansvarlig for at 4.700 militært personell er på vakt, mens den nasjonale styrken og alle politifolk som tar til gatene med en effektiv styrke på 6.300 polititjenestemenn. Områder nær   Arena das Dunas, Fifa Fan Fest, luftrom og vil måtte ha bestemte patruljer med fysiske barrierer eller imaginære linjer. Trafikken vil lide endringer i timer før starten av kampene og de forebyggende tiltak er ikke bare begrenset til de fire dagene med kamper.

Emanuel Amaral  i Centro for forsvars koordinering i tredje distrikts området ;NavalCentro området, sier at man vil ha en kotinuerlig overvåking gående under hele VM.

Offentlig sikkerhets ordningen rettet mot realisering av fotball VM i hovedstaden i RN, er ennå ikke helt endelig definert. Justeringer, avhenger av undersøkelser som holdes fortsatt og bekreftelser inngåelse/utførelser  av arbeid med urban mobilitet. Et annet punkt som er fortsatt vranglås og gjelder flyplassen som vil være i drift. Det er planlegging for hver av flyplassene (Augusto Severo i Parnamirim og Aluízio Alves i São Gonçalo do Amarante) samt inkludert i listen over andre alternativer i Natal, er også ;Air Force Base (bruker navn BANT).

Selv om noen spørsmål foreløpig er uten svar, er andre definisjoner ferdig . Videre i prosessen, så er det er et triumvirat i forsvars- og myndighetsutøvere: innehaveren av statssekretær for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar (SESED), Elieser Girão; Inspektør hos det føderale politiet i Rio Grande do Norte (PF/RN), Kandy Takahashi og sjefen for den tredje Naval distriktet, viseadmiral Marcos Nunes de Miranda. Alle disse tre opprettholde fra for et  par uker siden, en permanent dagsorden for møter.

I dagene med fotballkamper, vil det være flere begrensninger på ulike områder som trår i kraft.

Målet av bataljonen på 12 000 menn fra de væpnede styrkene, militære, sivile politiet, FBI, UP og brannmenn er en: at det sportslige arrangementet som kommer onstream når nødvendig. Men det store antallet soldater i Natal vil ikke bli merkbare for befolkningen. Er hva Admiral Miranda ønsker å understreke, er at det er en stor forskjell mellom forsvar og offentlig sikkerhet. » Dette er to helt forskjellige ting. Forsvaret vil være ansvarlig for forsvar. Offentlig sikkerhet er allerede ansvarlig lagt for politiet. Ideelt er at befolkningen ikke ser militære i gatene, noen steder».

Admiralens påstand kan høres rart ut, men det er virkelig en avtale mellom institusjonene som overholder standarder fastsatt av Forsvarsdepartementet (MD). Politiarbeid på gater og satsingsområder betreffende tilhengere og fans vil bli gjort av politiet. Menn fra den Nationale styrke vil også kunne handle deretter. Planleggingen gjelder  også at disse organene også er ansvarlig for kontroll av mulige demonstrasjoner. Allerede inne i Arena das Dunas, er man bare opptatt av privat sikkerhet.

Direkte aksjoner, fra forsvaret vil bare kunne skje i ekstreme tilfeller, når den effektive COP ikke kan kontrollere situasjonen. «Vi har en uforutsett tvingende tilgjengelig avdeling avsatt for disse tilfellene. Men disse mennene vil kun ta til gatene hvis det foreligger guvernør forespørsler og presidentens fullmakt, sier Admiral Miranda.

Selv om ingen direkte aksjon er i fokus for de væpnede styrkene, så forligger det beredskapsplaner som kan trå i kraft på kort varsle når det gjelder de væpnede styrkene under VM 2014. «Men jeg er sikker på at vi vil ikke trenge noen nødvendig direkte intervensjon av militæret», legger han til.

På morgenkvisten her på gjerdet, under en sprudlende morgensol på mandagen, så diskuterer man VM innenfor mange områder. Våre brassevenner synes at billettene er rå-dyre og at det nok er mange som dessverre ser seg ikke å ha råd til å gå på kampene – selv om de så absolutt gjerne ville. Det går rykter om utsalg av «ekstra billige billetter» til personer med ekstrem dårlig økonomi, men dette er ikke endelig fastlagt enda – men det hadde sikkert vært en populær løsning, men ballen ligge hos FIFA – bokstavelig talt!

Mandags-frokostkurvene pleier ofte å ha et lite innhold av rester fra søndagen og idag ser vi litt «Carne del Sol», kylling-klubber og en halv oste-kake til å gasse seg med + frukten etc.

ostekake

140160