Arkiv

Problemer med Arena das Dunas.

Secopa og Consortium das Dunas forklare problemene med vann inntrenging.

Mot regn og sterk vind, så er det ikke noen arena i Brasil som kan beskytte stadion for å bli våt. Dette var forklaringen gitt av sekretær av Secopa-RN, Demetrius Torres , da pressen rapportere om store vannproblemer hos media kontorene i Arena das Dunas på søndag. Hele sektoren som er ment for presse og media ble rammet av oversvømmelser av vann og utstyret og arbeidsstasjonerstasjoner måtte bli stengt av, eller flyttet for å hindre ubotelig skade på elektronikken.

Ifølge FIFA, må en moderne stadion kunne tjene som arrangør for en VM-kamp og  «må derfor ha dekning mot regn for alle tilskuere og dette er spesielt ønskelig i byer som har fuktig og kaldt klima. I deler av verden der solen er relativt konstant, må dekningen gi god skygge for tilskuere under kampene «.

Ansvarlig for budgivning og utførelsen av Arena das Dunas, Demetrius Torres understreket at ; «dekning av stadion er i samsvar med hva som anbudet lovet.». Han pekte ut at dekningen ikke har lidd noen modifikasjoner under sprosjekts gang og at alt er i henhold til designen godkjent teknikerne fra FIFA. I forhold til at prosjektet først hadde en for høy pris og måtte justeres endel, så var det bare en fjerning av den andre modulen for dekning av nordlige og sørlige deler av Arena das Dunas, de som befinner seg bak mål, som ble rammet. Det var økonomiske årsaker til at vi måtte endre litt i henhold til dekning her.

Consortium Arena das Dunas bekreftet informasjonen som ble opplyst av sekretær Demetrius Torres, at man måtte  merke seg at dette var første gang en kamp ble holdt i arenaen med regn og sterk vind inn mot den vestre delen av stadion. På spørsmål om problemet er spesiellt relatert til presse sektoren, svarte markedssjef for Consortium Arena das Dunas, Arthur Christie, å ville understreke at de vil be om et møte med president hos ACERN for å kunne løse problemet og se hva kan bli gjort for bedre for å lindre fremtidige slike problemer.

Bruk av arenaer vil bli nektet på 21 mai

Familie cobra forklaringer for nye død Rick dag

 

Reporteren i media for Radio Globo Natal, Mark Lee, sier at når det gjelder en første klaases stadion som Arena das Dunas, så er det siste man man forventer seg er slike problemer som oppstod på søndag – det er rett og slett flaut på en ny stadion til over R $ 400 millioner og tilbyr så dårlige forhold til å beskytte offentligheten og media mot regn og vind, klaget han.

Kameramenn og pressefolk måtte hastig dekke til dyrt utsyr og flykte ned i trappeoppgangene når vinden og regnet satte inn. Mye elektronisk utstyr ble likevel vannskadet i alt kaoset som oppstod. Det var helt tydelig at det var en mye bedre beskyttelse mot vær og vind oppe under den øvre ringen av stadion – der ble det ikke så mye skader.

FIFA anbefaler ikke fullt dekkede stadioner, selv på de som er utstyrt med uttrekkbar tak. Ifølge FIFA er «utfordring» for denne typen av tak, å holde gresset ute på banen/feltet i en akseptabel tilstand.

Den store ventilasjonen på dette nye konseptet vil nødvendigvis også tillate spredning av en del regn innover mot publikum.  En annen funksjon av dekningen av Arena das Dunas er gjenvinningen av regnvann. Med takrenner som henter/fører regn vannet og fører det til ni reservoarer som ligger under stadion. Vann er dyrbart i RN.

Gjerdet vårt her ute i det grønne, har nå tøtket opp, så vi slipper å sitte med plastikk under rumpen, når vi nyter den varme morgensolen her på steingjerdet vårt.

Dagens frokost kurv glimter til med noen ferske kromkaker med krem (på sprayboks) og jordbærsyltetøy av norsk oppskrift.

Ha en fortsatt fin uke!

140264

krumkaker