Arkiv

Myndighetene har 60 dager på seg.

Det begynner å haste for myndighetene.

Sekretariatet for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar (SESED) har 60 dager på seg til å fullføre 16 prosesser med oppkjøp av utstyr. En oppdatering med nytt utstyr, vil tjene det effektive sivil og militær politiet og brannvesenet, foran World Cup. Prosesser under drøftelse av staten/regjeringen innenfor  sikkerhetsinvesteringer på  totalt på R $ 37 millioner, oppfyller garantier og ansvar som er tidligere signert av staten regjeringen sammen med unionen.

Jean Marie Alves  minister i justisdepartementet og José Eduardo Cardozo var i Natal for å  møte guvernør Rosalba Ciarlini og de drøftet aktuelle spørsmål innenfor sikkerhet og sosiale problemer.

Ifølge sjefen for SESED, general Elieser Girão, er flere prosesser er i ferd med å kjøpe, noen venter på  budgivning, mens andre i registreringssystemet undersøker mulighetene for et pris-kjøpe sammarbeid med institusjoner i andre delstater. Men bare én av 16 saker for innkjøp av utstyr er foreløpig  fullført. Ca 1.000 av de 5.500 toveis radioene har ankommet til SESED, til en pris av R $ 6,6 millioner mottatt i februar i år. Resten av radioene sendes  satsvis. Alt utstyret skal anskaffes til World Cup, men har ingen fastsatt dato satt for en total ankomst, informerer de. Ifølge opptegnelse saksbehandlingen, for det meste så fikk man inn endel av dem inn i 2013. Likevel er noen av bestillingene levert på tidligere tidspunkt i 2012.

I tillegg til toveis radioer, fire hjuls kjøretøyer (med og uten fengselsbur), motorsykler, maskin-pistoler, rifler, sniper-presisjonsvåpen, reflekterende vester og ballistisk hjelmer, håndjern for sivile forstyrrelser og nye radio tårn/master for det integrerte Center for offentlig sikkerhetsoperasjoner (CIOSP), skjold og hjelmer til Opprørspolitiet – Batalhão de Operações Policiais Especiais (BOPE) er oppført som under utførelse.

Annet utstyr ble også bestillt til garantert , til unike initiativ ressurser av den føderale regjeringen. Imidlertid trenger sekretæren  ikke alle øyeblikkelig. Han husket mottak syv kameraer til lager for bruk av det tekniske og vitenskapelige politiet Institute RNS (ITEP), med en kapasitet på sju organer hver; oppkjøp av oppblåsbare båter til brannvesenet; og mobile stasjoner, knyttet til CIOSP. «Ved slutten av året skal vi også kjøpe inn jet-ski», informerer han. «Vår forberedelse er ikke bare for VM, men for sikkerhet og ro for befolkningen i hovedstaden og deres daglige syssler» sa sekretæren.

Andre-kilde koblet til SESED, sier at 70 overvåkingskameraer er mottatt for å dekke området rundt Arena das Dunas og som betales av CIOSP og er autorisert for bruk nå, inkludert med monteringskontrakt med selskapet ansvarlig. Men dette er likevel en av de største utfordringene innenfor arbeidet med mobilitet/sikkerhet i regionen og som sliter med å få en definitiv dato for innstallasjonen.

Fremdriften av oppkjøpene ble rapportert i går, på møtet på den offentlige skolen, med tilstedeværelse av statsråden fra Justisdep. Jose Eduardo Cardozo, og den nasjonale offentlige sikkerhes sekretæren, Regina Miki.

Vi som sitter på gjerdet vårt her ute i bushen, synes å erindre et gammelt ordtak som heter; Jo flere kokker – dess mere søl? Man får liksom en følelse at alle forberedelsene til VM, blir utført av «kokker» som har liten eller ingen kontakt med andre «kokker»?  Ja-ja – vi får jobbe videre med Påskebrunfargen – mens vi tenker på saken.

Ellers så inneholdt frokost-kurven idag jamen endel kake-vafler i tillegg til all frukten!

kakevaffel

140339