Arkiv

Det lagger i havnen.

Arbeidet med å gjenopprette den gamle sjøfly-rampen i havnen har økonomiske problemer.

Arbeidet med restaureringen av bygningen/rampen der man kjørte sjøfly  (PanAir) til USA, på bredden av Rio Potengi i Natal, er delvis lammet. Selskapet som er ansvarlig for prosjektet, har  redusert antall arbeidere på området de siste dagene og dette  skyldes manglende betaling til arbeidet. Ifølge staten er ressursene allerede tilgjengelig, men venter bare signaturen til den nye sekretæren for turisme som vil frigi disse midlene.

Sist mandag (31), var de ansatte på plass som vanlig, men pga de nå oppståtte problemene, så er 25 personer fra arbeidsstokken flyttet over til noe annet arbeid , mens man venter på at midlene skal bli frigitt.

Infrastrukturen som sekretariatet i Rio Grande do Norte har innrapportert til staten/regjeringen har fått tildelt midler i størrelsesorden R $ 841 tusen, om motparten som avtalt med den føderale regjeringen nå er villig til  å garantere for den oppståtte gjelden og garanterer kontinuiteten i arbeidene. Ifølge pressekontoret, så ligger betalingen oge ansvaret hos den føderale regjeringen og ble videreført av regjeringen for å unngå forsinkelser i prosjektgjennomføring.

Naval distriktet opplyser at de gjenopptar arbeidet denne måneden på nytt.

Midlene er  allerede inne på  kontoen, men venter fortsatt bare på en signatur av Gina Robinson, som skulle ha vært undertegnet allerede 26.mars, men venter altså enda på en signering.

Prosjektet er budsjettert til R $ 7.6 million og ble gjort mulig med midler fra PRODETUR/NE. Prognosen er at arbeidet er ferdig fullført i slutten av mai i år. Prosjektet også forutser bygging utstyr for en Memorial og Cultural Center treningssenter innenfor rammene av det urbane terrenget av rampen.

Historie

Rampen for sjøflyene ved elven i Potengi River var obligatorisk for ansatte i luftforsvaret som krysset Sør-Atlanterhavet mellom 1920 og 40, via en sivil luftfart ekspansjon. For å være det viktige punktet for USA  nærmest Afrika også under WW II, ble Natal i perioden 1920-1940 verter for filialer av store innen verdens flyselskaper, som Tyskland, Frankrike, Italia og USA. Den strategiske posisjonen til byen tjente/økte også mye som en viktig militær referanse pga Amerika/Afrika leveranser under andre verdenskrig.

I frokostkurven idag, så lå det jamen meg en eplepai og en sprayboks m/krem. Passer fint under opparbeidelsen av Påske-brunfargen her på gjerdet vårt, nå i solskinnet.

Vi hadde forresten en fullgjennomgang av ståa rundt gjerdet vårt her idag, med hensyn til evt. søppel, papir, etc. Vi skal såvisst ikke forsøple her i området!

140364

220px-Boeing_314_Yankee_Clipper_1939

eplepai